Xocolatíssima 2012


Torsdag 9.august startet årets Xocolatíssima i Villajoyosa. Xocolatíssima er en liten feiring av det gastronomiske som byen Villajoyosa er kjent for, nemlig sjokolade.

I år vil det blant annet bli vinsmaking, frossen sjokolade yoghurt og tapas tilberedt med sjokolade

Festivalen startet i går med prøvesmaking av yoghurt is dekket med sjokolade fra de tre sjokolade merkene som er med på festivalen, Valor, Clavileño y Chocolates Pérez. Prøvesmakingen fant sted i isbaren Sabors i Colors.

Det var også «El cacau A Taula» på markedet. Her fikk en smake tapas med sjokolade som en av ingrediensene. Det kostet 1 euro pr. tapas.

I dag (fredag 10.august) kl.10.30 og 17.00 er det La «Ruta del Chocolate» her blir det omvisning i det tre tre sjokolade selskapene i La Vila; Clavileno, Verdi og Perez. For å være med her må en registrere seg på turistkontoret i Villajoyosa (966 851 371), da det er en begrensning på 300 personer. Avgang fra buss holdeplassen ved Avda. del País Valencia.

I dag er det også er det flere planlagte aktiviteter. En av dem er den populære la chocolatada. Da møter gjerne 4000 mennesker opp i gamlebyen, og 500 liter sjokolade lagd av fabrikkene Valor, Clavileño og Pérez blir konsumert. La chocolatada starter kl. 19.00 på tre forkjellige steder i Casco Antiguo (Gamlebyen): Plaza les Moreres; Mirador del Riu, og Plaza Sant Pere.

I kveld kl 21.30 vises filmen «chocolat» på stranden i Villajoyosa. Her blir det også vist sandskulpturer med temaet.

Så er du glad i sjokolade så ta turen til Villajoyosa i dag!


Leave a Reply

Your email address will not be published.