Westernparken Sioux City på Gran Canaria

Jeg liker ikke å innrømme det, men sannheten er at jeg er fascinert av gamle westernfilmer! Det er en herlig blanding av onde skurker, helter, fyllefanter, usympatiske seriffer og indianere med fargerik fjærprakt. Maskuline cowboyer sjonglerer med pistoler og overrasker med raske skuddvekslinger. Tøffere kan det ikke bli!

I San Agustin på Gran Canaria, ligger westernparken Sioux City. Westernbyen ble bygget i 1972 for innspillinger av westernfilmer. Det kostet svimlende 15 millioner kroner å bygge Sioux City! I dag bor det ca 100 innbyggere i westernparken. Etter westernfilm industrien stoppet opp, har Sioux City etter hvert blitt en fornøyelsespark for hele familien. I tillegg til forrykende westernshow og ridning gjennom Sioux City, er det eget lekeland for de minste. Westernparken har en egen reptil avdeling med ulike typer slanger, edderkopper og en verdenskjent hvit krokodille.

Garantert Best Pris Leiebil Gran Canaria

Min kjære Ståle og jeg besøkte westernparken i Spania en fredagskveld i desember 2007. Vi ble lokket med barbeque, fri bar, levende musikk og forrykende western show. På mange måter har denne kvelden brent seg inn i hukommelsen som den mest harry opplevelsen jeg noensinne har hatt! Det var fyll og spetakkel, – turister som sjanglet gjennom gatene. Dette var definitivt en annerledes kveld på sitt sjarmerende vis!Vi trakk oss bort fra folkemengden og utforsket Sioux City. Vi red på hver vår hest gjennom westernparken. Det var som å ferdes i en annen tid! Cowboyer, indianer og sheriffer vandret gatelangs. Rundt et gatehjørne så vi kruttrøyk og skuddveksling. Vi ble fengslet og ”innelåst” i en kummelig og mørk celle med fotlenke på foten. Vi ble utkledd som banditter og etterlyst på store plakater med lovnad om høy dusør. Et øyeblikk følte jeg at jeg var med i en westernfilm.

Høydepunktet for kvelden, var det forrykende westernshowet! Det var fart og spenning fra første minutt. Galopperende hester og aggressive okser nærmest tordnet gjennom gatene og over plassen hvor showet utspilte seg. Fyllefanter og tyver ble jaget av sheriffer, halshugd og hengt. Akrobatiske indianere imponerte med flammeslukking og sverdkasting. På bordellet var det høye spark og can-can dans. Det var en herlig blanding av dramatikk og humor! Showet var en “live forestilling” av en ekte westernfilm!

På denne linken kan du lese mer om Westernparken Sioux City på Gran Canaria.
One thought on “Westernparken Sioux City på Gran Canaria

  • November 15, 2011 at 9:13 am
    Permalink

    Savner Gran Canaria ;o

Leave a Reply

Your email address will not be published.