WE LOVE SUNDAYS – ALBIR RUNDT

Mer enn 800 besøkte det 200 år gamle fyret i Albir torsdag 8. desember i fjor. Kampanjen “We love Sundays” ser ut til å ha fungert.

Tekst: Bente Puig

I oktober i fjor iverksatte Alfaz del Pi kommune en kampanje for å oppfordre folk til å bruke Albir mer på fritiden, og dette ser ut til å ha gitt resultater. Bare torsdagen 8. desember, som er en spansk helligdag, besøkte 800 personer det nyoppussede fyret i Albir.

Leiebil Albir – Garantert billigst

I fyret kan man lese dets historie siden opprinnelsen i 1863, historiske minner som hvordan det for eksempel ikke hadde innfartsåre før i 1963, og oppslag om miljøet i Sierra Helada naturområde.

Kampanjen “We love Sundays” har fastsatt en turistrute som starter på fyret, går ned til Frax bygget med sine utstillinger av forskjellige slag, over gaten til Villa Romanas romerske utgravninger, som for øvrig er Valenciaregionens eneste utendørs museum, tilbake til stranden for forfriskninger og for å lade batteriene før en storslagen avslutning på søndagen med marked på den store kommunale plassen i hovedgaten avenida del Albir.


Leave a Reply

Your email address will not be published.