Wabi – Sabi DEN NYE INNREDNINGSSTILEN

Tidligere var det feng-shui som var in. Rydd bort mest mulig og skap balanse i hjem og sinn. Nå er det nye wabi-sabi. Hva er nå det?

TEKST: EDNA SOMERSET

Stilene endres stadig. Shabby chic, krom og sort, minimalistisk, og mange er vi som følger trendene. Wabi-sabi ønsker vi velkommen. Bare navnets betydning gir en indre ro, ” ydmyk skjønnhet” og er det motsatte av overfladisk bruk og kast. Ja hvem ønsker vel ikke å omgi seg med ydmyk skjønnhet?

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Ordet wabi kan også bety fattig mens sabi kan bety stabil. I Japan gir dette romantiske assosiasjoner til et ukomplisert og behagelig liv, fritt fra byrden av materielle ting. Jo flere ting vi eier, desto mer krever tingene av oss. Kvitt deg med det overflødige, lev og innred enkelt, og du får ro, ifølge wabi-sabi.

Med en wabi sabi-livsstil skaffer man seg i utgangspunktet kun et begrenset antall eiendeler av god kvalitet. Lær deg å sette pris på stolens slitte preg, reparer det som kan repareres. Møbler kan males, stoff kan trekkes om.

6 steg til et wabisabi-hjem:

1. Gjør det bekvemt: Heller en velbrukt og myk lenestol enn en hard designerstol.

2. Skap ro og fred: Ikke møbler stuen med utgangspunkt i tv-en. Demp sterk belysning.

3. Rydd opp: For mange ting fyller opp livet ditt. Behold bare det som er praktisk, estetisk eller har nostalgisk verdi. Mormors suppeterrin som er blitt din fruktskål, er veldig wabi sabi.

4. Ta godt vare på: Wabi sabi hyller inventar med sjel og personlighet, men ikke det skitne eller falleferdige som du kan skade deg på.

5. Gjenvinn: Før du kaster et gammelt teppe, sjekk om det kan få nytt liv hvis du legger det et annet sted i boligen. Og en kopp med skår i blir en fin vase for avskårne blomster.

6. Når du skaffer noe nytt, velg ting med sjel: Det kan være en glasskål som du fyller med fin sand fra en strand du liker å være på, eller et gammelt landskapsmaleri fra et loppemarked. Du vet best selv hva som gir deg godfølelsen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.