Volvo Ocean Race starter i Alicante for tredje gang

Også denne gangen vil Volvo Ocean Race starte i Alicante. Arrangementet starter 4. oktober 2014. Ruten for denne 12. utgaven av Volvo Ocean Race er nå avslørt. Alicante er utgangspunktet, og Gøteborg er siste post på ruten 27. juni 2015.

Tekst: Bente Puig

Den ni måneder lange regattaen har også en lang strekning fra Recife (Brasil) til Abu Dhabi (Arabiske Emirater). «Vi har lagt opp en rute som seilerne vil like», sier generaldirektør i Volvo Ocean Race Knut Frostad, «vi starter i Alicante, der vi har vårt hovedkontor og museum, og hvor vi har en solid base og to suksessfulle oppstarter de siste to gangene.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Etappen Recife – Abu Dhabi, via det Indiske Hav, er den største strekningen i hele regattaens historie, noe som kan gjøre dette til den hardeste regattaen i dens 40 årige historie». Verdens beste seilere legger ut fra Alicante 11.oktober 2014 for å seile 3421 nautiske mil til Recife nord-øst i Brasil. Derifra legges det ut på Volvo-historiens lengte strekning på 9707 nautiske mil til Abu Dhabi. Fra de Arabiske Emirater går ferden til Sanya i Kina. Via Auckland (New Zealand) runder seilerne Cap Horn på vei tilbake til Brasil, denne gangen Itajai. Fra Brasil til Newport i Rhode Island (USA) før de igjen krysser Atlanteren på vei til Lisboa og Lorient. Derfra til semifinalen i Gøteborg 27. juni 2015.
Leave a Reply

Your email address will not be published.