Vinmuseum i 800 år gammelt middelalderslott

Vinentusiaster kan glede seg over at Vinseum i Vilafranca del Penedés endelig er åpnet etter lang tids byggearbeider. Det gamle kongelige middelalderslott Palacio Real de Vilafranca, fra år 1209, var bolig for konger og hertuger i kongeriket Aragón.

tekst: Bente Puig

Den mest kjente kongen som bodde her var Pedro III av Aragón. I 1285 satte han avgårde til fots mot Salou for å seile med sine styrker over til Balearene. Meningen var å krige mot sin bror Jaime II, kongen av Mallorca. Men Pedro ble syk og måtte snu. Han ble værende i slottet, hvor han kort tid etter døde 45 år gammel. Nå er altså slottet gjort om til museum.

Museet viser vinens verden fra tidenes morgen, hvordan man dyrket jorden, fremstillingen av vin og hvilken innflytelse vinen har hatt på folket i Cataluña. Her er utstilt de tidligste amforaer til mer moderne utstyr for fremstilling av vin. I tilknytning til selve dyrkingen og prosessen av fremstillingen, er det også utstilt objekter og kunst som har med vin å gjøre. Blant annet kan vi se poesi, keramikk og glass, samt vi kan lytte til musikk, sanger og opptak relatert til vinens verden. Museet ligger i sentrum av Vilafranca del Penedés i Cataluña, og er åpent tirsdag til lørdag kl. 10 til 14 og 16 til 19, søndager kl. 10 til 14. For mer informasjon: www. vinseum.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published.