Villajoyosa – Italiensk kaffe på stranda

Italiensk brenning og fransk brenning. Dette er to begreper du ser når du kjøper kaffe på Starbuck. Fransk er mørkebrun og italiensk er nesten svart. For meg selv har jeg lagt merke til at i Spania brenner de kaffebønnene mindre enn i Frankrike, slik at bønnene blir brune. I Norge er de lysebrune.

Tekst/Foto: Middelhavetsperle.com

Hva har brenningen å si for kaffen?
Rent kjemisk har jeg blitt fortalt at brenningen tar vekk garvesyre og koffein. Smaksmessig blir den litt mindre fruktig og bitrere. I praksis er den som skapt for å blandes med melk i Cafe Latte. Helsemessig er den mindre aggressiv på magen, og folk med mye magesyre kan tåle den italienske brenningen bedre enn andre.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Matteo – en italiener på stranda
Matteo holder til på restaurantplassen på stranda, på motsatt side av Elisabeth og Frank. Han kaller stedet sitt La Caña de la España Marinera og satser på sjømat fra Middelhavet. Jeg har spist flyndre, lenguado, hos han og den var bra.

Matteo har et par tre ting som ingen andre kan tilby. Han lager en nydelig italiensk Tiramisu, en dessert som er i slekt med tilslørte bondepiker. Han har viner fra Ribera de Duero, også som husets vin og på bestilling lager han pasta.

Italiensk brent kaffe i byen vår
Men kaffen er det som er det viktigste for byen som sådan. Selv Hamar og Gjøvik serverer bra italiensk kaffe, og da burde ikke Villajoyosa være dårligere.

Matteo har kjøpt en ekstra kvern for den italienske kaffen. Han tør ikke enda å kaste den spanske på dør. Kaffen akkurat nå er fra Starbucks men senere vil nok et italiensk merke dukke opp.

God kaffe er og skal være dyrere. Bedre smak og mindre vondt i magen skal koste litt!

Denne artikkelen er levert av bloggen Middelhavetsperle.com.
Leave a Reply

Your email address will not be published.