Vil ha tilbake Fortuna

De baleariske forretningsfolkene som i år 2000 forærte Kong Juan Carlos båten Fortuna, krever nå denne tilbake, melder Turist- og kultur-organisasjonen Fundatur. Kongen uttalte for noen uker siden at han ikke kom til å bruke båten mer.

Tekst: Bente Puig

Båten er en lyst-yacht på 41 meter, der kongefamilien har brukt å feriere hver sommer. Fortuna var en gave til kongen
fra en gruppe forretningsfolk på Balearene, som eierne av Sol Meliá, Barceló, Globalia, la Caixa, Caja de Ahorros de
Baleares og president i Fundatur Carmen Matutes, datteren til tidligere utenriksminister Abel Matutes. Visepresident Soraya Sáenz de Santamaría melder at regjeringen vil se på hvilken bruk som er mest hensiktsmessig med hensyn til båten, og vil sørge for at den gir mest mulig økonomisk gevinst.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Det politiske partiet Izquierda Unida på Balearene i Spania skrev i forrige uke et brev til kongen der de ber han auksjonere bort båten til inntekt for vanskeligstilte ved Balearene. Kongefamilien brukte båten aller siste gang i august 2012. Bruken har vært mindre de siste tre årene, grunnet de høye kostnadene. Bare å fylle opp tanken koster 26 000 euro. Prisen for båten var i år 2000: 21 millioner euro, hvorav regjeringen på Balearene finansierte 2,7 millioner. Byggingen av båten ble igangsatt i Cádiz i 1997, og skulle bli en erstatning for den gamle Fortuna overrakt av kongen av Saudi Arabia, Kong Fahd.
Leave a Reply

Your email address will not be published.