Vi redder mennesker, ikke banker

Det startet med at brannmenn i Murcia nektet å utføre flere utkastelser for bankene som beslaglegger boligene til lånekunder som av ulike årsaker misligholder sine boliglån.

Tekst: Bente Puig

«Vi redder mennesker, ikke banker», uttaler brannmennene. Brannvesenet i Galicia nektet nylig å gjennomføre utkastelsen av en 86 år gammel kvinne. Nå følger flere av landets brannmenn etter i det som nå er brannvesenets støtteerklæring til mennesker som har havnet i et økonomisk uføre på grunn av krisen i Spania.

«Vi nekter å foreta flere utkastelser», sier talsmann for brannvesenet i Madrid. I en erklæring sier brannvesenet at «offentlig ansatte ikke er bankenes nikkedukker eller regjeringens tjenestemenn», men at deres oppgave er å tjene offentligheten og redde mennesker i nød. Brannvesenets fagforening i Valencia uttaler at «det er ingen heltemodig aksjon å hjelpe banker med å tvinge folk fra hus og hjem». Hjelpeplattformen «15M», bestående av frivillige aksjonister, har i lengre tid kjempet mot utkastelser, og reddet mange mennesker fra å bli kastet på gaten.


Trenger du leiebil? Garantert billigstLeave a Reply

Your email address will not be published.