Vi redder mennesker, ikke banker

Det startet med at brannmenn i Murcia nektet å utføre flere utkastelser for bankene som beslaglegger boligene til lånekunder som av ulike årsaker misligholder sine boliglån.

Tekst: Bente Puig

«Vi redder mennesker, ikke banker», uttaler brannmennene. Brannvesenet i Galicia nektet nylig å gjennomføre utkastelsen av en 86 år gammel kvinne. Nå følger flere av landets brannmenn etter i det som nå er brannvesenets støtteerklæring til mennesker som har havnet i et økonomisk uføre på grunn av krisen i Spania.

«Vi nekter å foreta flere utkastelser», sier talsmann for brannvesenet i Madrid. I en erklæring sier brannvesenet at «offentlig ansatte ikke er bankenes nikkedukker eller regjeringens tjenestemenn», men at deres oppgave er å tjene offentligheten og redde mennesker i nød. Brannvesenets fagforening i Valencia uttaler at «det er ingen heltemodig aksjon å hjelpe banker med å tvinge folk fra hus og hjem». Hjelpeplattformen «15M», bestående av frivillige aksjonister, har i lengre tid kjempet mot utkastelser, og reddet mange mennesker fra å bli kastet på gaten.


Trenger du leiebil? Garantert billigstCashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler