«Vi må slutte å redde bankene»

Presidenten i Partido Popular (PP) i Madrid, Esperanza Aguirre, mener at bankene ikke bør reddes. «Vi må la bankenen gå konkurs.

Tekst: Bente Puig

Å redde dem er ikke løsningen på krisen». Uttalelsen ble gjort under et møte i forbindelse med et internasjonalt seminar i Rosario i Argentina med 200 oppmøtte publikummere. «Vi løser ikke krisen ved å regulere finansmarkedet, eller redde banker med offentlige penger. Det som må til er et kutt i avgifter, og bedre vilkår og sikkerhet for nye prosjekter». Hun hadde også klare synspunkter på byrokratiet og korrupsjonen. «Byrokratiet gir grobunn for korrupsjon, frekkhet og mindre frihet».

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Aguirre benyttet samtidig anledningen til å beskylde PSOE for å ha dyttet de økonomiske problemene over på PP-regjeringen. Hun uttrykker at tidligere statsminister José Luís Rodríguez Zapatero inntok lederstolen med et Spania i god økonomisk vekst, og en ryddig økonomi, og at han forlot stolen i 2011 med et Spania på konkursens rand. «Zapatero gjorde alt motsatt. Han overtok ledelsen med et land i vekst og med god økonomi, og etterlot seg det nærmest i konkurs». Aguirre var på reise i Brasil frem til 12. april i forbindelse med Fun-dación Libertad´s seminar «America latina».
Leave a Reply

Your email address will not be published.