Velvære i våtsonen på Akinon Resort Senter

SPANIA: Jeg er en livsnyter! Jeg simpelthen elsker spa og velvære! Sammen med ni glade damer, nøt jeg en ettermiddag i våt-sonen til Akinon Resort Center.

Våt-sonen er en liten oase med dempet belysning. Her er forskjellige saunaer, boblebad, pediluvium, kjølende is, saltvanns basseng og “hvilerom”. Jeg utforsker alle fasiliteter, – med unntak av nedkjølingen. Jeg nærmest hopper inn i den infrarøde saunaen, sammen med tre håpefulle damer. Vi har blitt fortalt at de infrarøde strålene, setter i gang forbrenningen. Vi svetter og føler at kiloene nærmest renner av. Vi stiller oss spørsmålet om noen vil kjenne igjen silhuetten vår, etter 20 minutter med effektiv forbrenning i saunaen. Det er lov å håpe på et synlig resultat.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Jeg går videre til den finske saunaen jeg kjenner så godt. Jeg legger meg ned på øverste benk, lukker øynene og minnes sauna opplevelsen fra Rovaniemi i Finland, en gang i ungdomstiden. I en vedfyrt sauna, lærte jeg å nyte denne herlige tørre varmen. Jeg minnes nedkjølingen i det iskalde vannet, og den hutrende løpeturen på vei tilbake til den vedfyrte saunaen. Jeg minnes lukten av tørr, brennende ved. Minner forblir minner, – jeg vender tilbake til nuet, og fortsetter min ferd til den tyrkiske steam saunaen. Steamet slår imot meg når jeg åpner døren. Et øyeblikk er det vanskelig å se. Lukten av menthol renser luftveiene. Vanndråper drypper fra tak og vegger. Jeg setter meg ned, lukker øynene og nyter tilværelsen og velvære følelsen.

 

 

Jeg føler for en avkjøling. Jeg spaserer over steinene i pediluviumet, gjennom vannstråler med varmt, lunket og kaldt vann. Det kribler i føttene, fotsålene blir stimulert. Jeg går videre til boblebadet med uttalige døser, masserende bobler og rennende vann. Jeg nærmest svever, jeg er salig, men samtidig full av energi.

 

Jeg begynner forfra igjen, gjennom saunaene, pediluviumet og døsene i boblebadet. Vår tilmålte tid i våt-sone avdelingen på Akinon Resort Center, er i ferd med å renne ut. Vi som er igjen, trekker inn til “hvile rommet” i koselige omgivelser ved saltvanns bassenget. Champagneflasken åpnes, vi skåler og nyter hver eneste dråpe. Jeg føler meg så avslappet, så fri og harmonisk.

 

Hva er velvære for deg?

Dette innlegget er opprinnelig publisert av Anniken Hagen, utgiver av reisebloggen Annikensverden.com. Ønsker du å publisere dine innlegg på www.spania24.no? Da kan du lese mer om hvordan publisere dine blogginnlegg her.




Leave a Reply

Your email address will not be published.