Vatikanets pave fordømmer korrupsjon i sin nye bok

Den spanske avisen El Mundo har nå utgitt Pave Frans´ bok som vedlegg i sitt søndagsnummer. Denne boken skrev paven allerede da han var kardinal i Buenos Aires. Forut for sin tid skrev han boken “Korrupsjon og Synd”.

Tekst: Nina Victoria

I denne boken går han i dybden og retter søkelyset mot Pavens hoff og administrasjon i Vatikanet, og renheten innen denne gruppen. Han har selv innrømmet at det finnes både ”synd og urenheter”. Han har også erkjent at det finnes en ”homofil lobby”, og at det foregår korrupsjon innad i Vatikanet; og at dette slettes ikke er av nyere tid.

”Korrupsjon er ikke en handling, men en personlig og sosial væremåte som man venner seg til å leve med og ikke minst av”, sier han. Han skriver om de falske ”skattene” – penger, makt og utukt – som ødelegger menneskets hjerte, og som sakte sniker seg inn i både mennesker og institusjoner, og som provoserer frem ødeleggelsene av våre verdier som fører oss til Gud.

Leiebil Alicante – Garantert billigst

Nedenfor følger noen sitater fra Pave Frans sin bok, og som så absolutt er aktuelle i den tiden vi lever: ”Corruptio
optimi, pessima”, som kan oversettes med ”det finnes ikke noe som er verre enn korrupsjon”. ”Selv personer som er ”helliget” er korrupte. De eksisterer og de har alltid eksistert. ”Det er bare å lese historien”. ”Den korrupte setter seg som dommer over de andre med sin væremåte.” ”Den korrupte dyrker sine gode manerer, for slik å gjemme sine dårlige
vaner.” ”Den korrupte tar fordelenes snarvei, med prisen av både sin egen og andres verdighet.” ”Den menneskelige svakheten, forent med medskyldigheten, lager en grobun for korrupsjon.” ”Synderen forventer å bli tilgitt, mens den korrupte ikke føler noen grunn til å bli tilgitt, for i sitt eget indre er det han som har seiret.”
”Man kan være en stor synder, men uten selv å falle for fristelsen til å bli korrupt.”

En av de spanske kardinalene, Juan Maria Laboa, som er en god venn av paven, og som tilbringer mye tid sammen med ham, uttaler at det er lenge siden verden har hatt en pave som Frans 1. Med sin ydmyke og sanne måte å være på går han foran med et godt eksempel, slik Jesus ville at sine disipler skulle gjøre. Paven tar imot alle han har tid til i Vatikanet, selv om de ikke har avtale på forhånd. Han er ute blant de fattige, og mener at det er der hans kollegaer også bør tilbringe dagen med å gjøre, og ikke sitte inne på sine kontorer.

Man lærer av livet som leves, og det er blant de trengende arbeidet må gjøres. Det er disse som trenger å inspireres i disse tøffe tider. Her og nå, i det daglige, og uten kortere eller lengre planleggingsperioder fra Vatikanets side. Å tro på virkningen av Guds ord, det er det som gjelder, og ikke noe annet, sier han videre. Han nekter å forholde seg til tomme ideer, kjedelige rutiner, og de “salongkristne”, som paven kaller egoister kledd i kirkens klær. Han har helt fra begynnelsen nektet å motta de ”pavelige goder”, og ønsker å leve et verdig og stille liv blant sitt folk. Dette er egenskaper som paven etterlater seg i det daglige, gjennom hans ord og hans gjerninger blant de fattige.

De som følger paven i sitt daglige arbeid beundrer dette, og det er også dette som har fengslet så mange millioner på så kort tid. Da han levde i Argentina ytret han seg stadig kritisk til korrupsjonen. Korrupsjonen ødelegger og gjør
menneskene til slaver. Og det verste er at den ødelegger folkets håp. Han sier videre at dette finnes både i de kristne og katolske miljøene. De som søker å berike seg selv på andres bekostning er ikke annet en kjeltringer, og for disse er religionen kun en business.

I sin siste tale til sine utenlandske kardinaler sa han at det er bedre å være fri for ambisjoner, og se sannheten i øynene og se hvilke skader kirken har påført både sine egne og andre gjennom tidene. Det er først når alle verdensreligioner møtes i én sannhet og når alle såkalte ledere begynner og leve blant folket og for sitt folk, at vi kan si at vi har gått inn i det nye paradigmet. Det er ingen tvil om at vi står foran porten til dette nye paradigmet. Vi ser det hver dag i alt kaoset rundt oss, og i alle naturkatastrofene som skjer. Vi er inne i den tiden Nostradamus skrev om før han døde: ”Det vil komme en tid….……”

Alle menneskene på denne jorden ønsker det samme; å få leve i fred med seg selv og sine familier, å få leve i ett med den ubetingede kjærligheten til alt og alle……

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Leave a Reply

Your email address will not be published.