Varmt i Spania – det blir bare varmere

Om du synes det er varmt i Spania, er dette ingenting mot hva som forventes ved utgangen av dette århundre.

Tekst: Bente Puig

Siden 1850 har meteorologisk institutt ført værmålinger i Spania. Siden den gang har gjennomsnittstemperaturen steget med 1,3 grader i Spania, nesten det dobbelte av hva resten av verden har hatt med en gjennomsnitts økning på 0,74 grader i samme periode.

Temperaturen i Spania har steget mest de siste tiårene. I perioden 1973 til 2005 steg temperaturen med 0,48 grader per tiår. Dersom temperaturene fortsetter å stige i samme grad kan vi forvente en økning på 5 grader innen utgangen av dette århundre.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Meteorologene frykter en av to scenarioer. Det mest fordelaktige er en økning på 0,4 grader per tiår om vinteren og 0,7 om sommeren. Den andre teorien er at vintertemperaturen holder seg og at man om sommeren får en økning på 0,6 grader per tiår. Dette betyr at man på kun ti år vil oppnå en temperaturøkning lik den hele verden har opplevd siden industriens revolusjon.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler