VÅRE KJÆLEDYR – Mosjon for deg og hunden din.

Å mosjonere hunden er en god måte for dere begge å holde dere i form og styrke båndet dere i mellom. Du hjelper hunden din å holde seg i form, den få mer energi, den blir sterkere og får et bedre immunforsvar og det beste av alt er at du gjør det samme for deg selv.

Å holde seg i god form skal være gøy og varierende. Unngå derfor at det blir kjedelig med mange timelange turer. Om du gjør det samme hver dag kan det være hunden din går lei, of det er ikke artig når hunden gjemmer seg når den forstår det er tur på gang. Det er viktig å variere rutinene og få presset inn litt lek her og der. Det er alltid viktig å huske på at man ikke skal overdrive og at aktivitetene dere gjør skal passe for både deg og hunden. Om hunden din har mer energi enn det du har, kan du leke apport med den. Kast en ball og få hunden til å hente den tilbake til deg. Denne aktiviteten er givende for hunden og du blir ikke sliten. De aller fleste hunder syns dette er gøy, i hvertfall en stund. Unngå å kaste pinner da disse kan forårsake rifter og sår i hundekjeften. Er dere to, kan det være smart å la hunden løpe mellom dere, for eksempel med en avstand på 50-60 meter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Hunden er like glad for å bli ropt på hver gang, helt til den blir sliten eller lei. Eldre hunder vil vanligvis foretrekke rolige og kortere turer, men husk at det er like viktig å variere disse. Det er enorm forskjell på hvor mye mosjon de enkelte rasene trenger. Noen tenger mer mosjon, mens andre trenger mindre. Hunder har ofte sine særegenheter. Terriere liker å grave, jakthunder liker lange turer og løping, de gir dem følelsen av at de jakter og gjeterhunder kan trives med utfordringer som agility. (en form for hundesport som fokuserer på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører som foregår i en løype med forskjellige hindre som hunden skal passere i riktig rekkefølge). om du ikke har hatt mulighet til å gi hunden din regelmessig mosjon før, men har bestemt deg for å begynne nå, er det viktig å begynne i det små, særlig til å begynne med. Start med korte økter og rolig tempo, øk gradvis tid, tempo og lengde på turene. Har den vært lite ute husk at den kan få såre poter. Om hunden din har hatt helseproblemer av noe slag er det viktig å rådføre deg med veterinær før du setter i gang et treningsprogram. Unngå å trene hunden rett før den skal spise eller rett etter at den har spist. Å trene på full mage er ikke så bra. Husk at hunden generelt må ha tilgang til vann, dette gjelder ikke minst i Spania.


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania nr.1 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published.