Vakre sommer negler

Lei av slitte negler, dårlige neglelakker og fjerning av gammel neglelakk annenhver dag? Lyst på en skikkelig sommerlook med fantastiske farger? Legg turen innom en negldesigner og la deg veilede av profesjonelle utøvere.

TEKST OG FOTO: KRISTIN TENNEBØ

Jeg tok turen innom Toñi. Hun har vært negldesigner så å si hele sitt voksne liv, og har alle titler og kurs man bare kan drømme om innenfor dette yrket. Hun reiser på messer til Italia flere ganger i året for å holde stridt med nye ternder og skrik innenfor negldesign, og ikke minst for å vise frem eget talent.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Toñi Mora smiler når jeg kommer inn døren.
– Jeg er snart ferdig, sier hun og legger siste touch på verket. En ny kunde har fått de såkalte “Hollywood neglene”, eller gelenegler på godt norsk.
Toñi ,40 år, kommer opprinnelig fra Jaen, men har bodd i Alfaz del Pi de siste 19 årene. Hun forteller velvillig hele livshistorien sin idet vi går inn på behandlingsrommet. Hun plasserer føttene mine i et behagelig fotbad.
– Jeg kom hit på grunn av søsteren min, forteller hun. Hun hadde bodd her en stund, og vi jobbet sammen på baren Kasbrane i Albir. Deretter fikk jeg jobb som negldesigner, sier hun, og her har jeg blitt værende. Hun snufser litt og forteller at hun er veldig plaget av allergi. -Pollen, verste tiden på året, sier hun. Hun spør hva jeg kunne tenke meg; gele-, akryl- eller løsnegler? Intetanende i den slags legger jeg ansvaret til ekspertisen som får råde over både føtter og hender.
– Har ikke peiling, det får du bestemme, kanskje gelenegler?? Eh, hva er det egentlig? Føler meg litt blond og dum der jeg sitter, men faktumet er at jeg faktisk ikke vet hva det er… Toñi tegner og forklarer:
– Kort sagt, kunstige negler(gele) er laget av en type gele som herdes under uv-lys. Den kunstige neglen støpes direkte på din egen naturlige negl, noe som både gjør dem mye mer holdbare enn pålimte negler, og som også gjør at de får et helt naturlig utseende om du ønsker det. Du kan støpe dem akkurat så korte eller lange du vil.

For alle som har negler som kontinuerlig fliser seg opp og knekker, er gelenegler en vidunderlig løsning. Man skulle tro kunstige negler var noe kvinner var alene om, men nettopp fordi det ferdige resultatet er helt likt naturlig negl, og fordi man kan lage neglene like korte og sterke som gjennomsnittsmannen ønsker dem, er gelenegler stadig mer populært også blant menn. Spesielt av gitarister og modeller som trenger sterke og sunne negler. Materialet er lettere å arbeide med enn akryl, og like holdbart. De holder garantert 7-8 uker, avslutter hun.
-Fantastisk, sier jeg, gelenegler høres ut som en god ide. I det hun finner frem forskjellige farger som jeg kan velge mellom og vi beslutter sammen om at rødt er det som vil passe best forteller hun videre at hun i morgen skal åpne sitt eget studio. I calle Ejercitos Espa ñoles nº 25, 100 meter fra Casa Cultura. Litt dristig, tenker jeg, nå i disse krisetider. Toñi sier at hun egentlig alltid har hatt lyst til å drive eget studio, men at det rette øyeblikket aldri har vært der.
– Når jeg kom over dette lokalet, til en grei leiepris, var valget enkelt. Jeg har alltid jobbet i forskjellige salonger og bare leid rom, men nå starter jeg altså endelig for meg selv. Jeg gleder meg, smiler hun stolt. Telefonen ringer konstant, med åpningsdag i morgen er det mange ting som skal ordnes i siste liten. Hun får inn et bilde av et lite kjøleskap og spør om jeg liker det.
– Ja, men hvordan det, spør jeg intetanende om at svaret skulle være det utslagsgivende for et eventuelt kjøp.
– Bare kjøp det du, sier hun til personen i andre enden av tråden.
Dermed var den handelen gjort, 69 euro, og etter god rådføring med sin nye kunde.

Hun begynner og legge gele på, og jeg ser at dette er noe hun har gjort før. Jammen må man være stødig på hånden, tenker jeg.
– Driver du med noe annet enn negler, spør jeg i det hun setter den ene foten under UV-lampen.
– Ja, jeg er utdannet massør også, sier hun, men det er negler som jeg virkelig brenner for.
Hun forteller videre at hun i hele juli og august vil ha gode åpningstilbud, og at hun nå også kan tilby permanent neglelakk, som garantert varer i to uker. –
– Dette er helt nytt på markedet og veldig populært blant nordmenn.
Det koster bare 20€, til sammenligning med rundt 100€ i Norge. Salongen holder åpent fra 10-17 hele sommeren, og fra høsten vil det nok bli åpningstider med siesta.

Hun spør om jeg vil ha en blomst på stortåneglen. Jeg er ikke vond å be, og med stødig hånd maler hun en blomst på hver stortånegl, og det er så perfekt at det ser ut som den kunne vært et klistremerke. Det hele avsluttes med en fantastisk peeling og fotmassasje. Herlig, og gjett om det var verdt det. En tilsvarende behandling koster fra 25€, med andre ord ikke noe å utsette på prisen. Det tok cirka en og en halv time og jeg kan nå stolt vise frem mine pene føtter resten av sommeren.

For timebestilling: Ring 965887652 eller 627410092




Leave a Reply

Your email address will not be published.