Utstillingen Val-Al i kulturhuset

I går, torsdag 13. oktober, åpnet maleriutstillingen “Val-Al” i kulturhuset i Alfaz del Pi. Nøkkelpersonene bak kunstnergruppen med samme navn er Carmen Morales og Marisa Tomás.

Begge kunstnerne er fra Valencia, men Carmen Morales bor fast i Alicante. Derav navnet på kunstnergruppen “Val-Al” (Val for Valencia og Al for Alicante). Kunstnerne utfyller hverandre med hver sin stil. Marisa Tomás maler abstrakt, og har kalt serien “nesten alltid abstrakt”. Navnet har sin forklaring. Når hun har malt abstrakt og trenger avveksling, maler hun bilder fra havet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

– Jeg elsker havet og føler en tiltrekning til Middelhavet, sier Marisa og viser bildene hun lager når hun skal slappe av. De viser tydelige motiver fra havet, og strandområder. I bildene bruker Marisa rullestein som gir en spennende vri på maleriene. Hun har også utstilt en annen serie basert på Feng Shui-prinsippet der alle fem elementer er representert: jord, vann, ild, metall og vann.

– Jeg fikk en grundig innføring i Feng Shui av min sønn. Det var da jeg fikk ideen til å lage denne serien, sier Marisa.

Carmen Morales maler folkloriske kvinner, dansende, stående, alle i fargeglade kjoler. Noen er også nærportretter med fargerike elementer. Maleriene er fulle av liv og glede.

– Jeg liker ikke å bli kategorisert: Jeg liker å eksperimentere med forskjellige teknikker og stiler, men farger og lys er alltid tilstede i mine malerier, sier Carmen Morales.

Det er ikke første gangen kunstnergruppen stiller ut sammen. Første gang var i kulturhuset i Denia i 2007. Året etter i kulturhuset i Canals, Valencia, med påfølgende utstilling på “Café Alameda”. Utstillingen ved kulturhuset i Alfaz del pi er kunstnergruppens fjerde utstilling sammen. Hver for seg har de hatt utstillinger flere steder i Spania med stor suksess.

Utstillingen i Alfaz holder åpent til 11. november.
Leave a Reply

Your email address will not be published.