Unngå turisthordene

Galicia er ofte en region som overses av besøkende til Spania. De fleste oppholder seg gjerne på sørkysten og i Catalonia, men denne noe mindre besøkte regionen har mye å tilby besøkende som er på jakt etter nye opplevelser.
Foruten de to storbyene A Coruña og Vigo finnes det flere sjarmerende småbyer du kan besøke.

Den mest kjente er Santiago de Compostela, et verdensarvsted hvor det går en årlig pilegrimsmarsj som strekker seg over flere dager. I tillegg finner vi småbyer som Lugo og Ribadavia, samt et variert kulturtilbud som strekker seg fra strender til museer og sport i absolutt verdensklasse.

Den spanske fotballigaen er best i verden

Det er ikke til å stikke under en stol at engelske Premier League får det meste av oppmerksomheten i norsk presse, men noe av den fineste fotballen spilles av de spanske lagene. Du kjenner sikkert til Real Madrid og Barcelona, men Galicia har også to lag i spanske La Liga. La Coruna hadde sin storhetstid rundt årtusenskiftet, men årets sesong handler ifølge spillselskapet bet365 om å overleve i divisjonen. I øyeblikket får du 2,90 i odds på at Pepe Mels lag nok en gang må ta turen ned, men han kan trøste seg med at Alaves, Malaga og Las Palmas i øyeblikket er større nedrykksfavoritter hos bookmakerne. Laget har gått på flere kjedelige tap allerede, blant annet et surt tomålsnederlag mot nyopprykkede Girona i oktober, og nå trenger de all støtten de kan få fra tribunen. Lenger sør finner du Vigo som er mer kjent for industri enn turisme, men også her kan du oppleve spansk toppfotball ved å skaffe deg billetter til Celta Vigos kamper. Vigo er også en god base for å besøke flere av småbyene i landsdelen.

Santiago de Compostela er en fin base

Mellom de to storbyene ligger et av regionens mest populære turistmål. Den vakre gamlebyen er vel verdt et par dagers besøk, og ved lengre opphold kan du besøke både Vigo og A Coruna på dagsturer. Kanskje er du heldig og får oppleve sjømat i absolutt verdensklasse? Rundt Praza de Obradoiro finner du flere rimelige restauranter og et yrende folkeliv helt til midnatt. Hvis du har deltatt på pilegrimsreisen, kan det muligens friste med et besøk i pilegrimsmuseet for mer informasjon om turen du nettopp har tilbakelagt.

Verdensarv i Lugo

Denne småbyen har rundt 100 000 innbyggere og er kjent for sine romerske bymurer som når 15 meter på sitt høyeste. Disse anses som noen av de best bevarte antikke veggene i Europa, og du kan fort bruke et par dager på å utforske dem. Sentrum av byen er spekket med tradisjonell arkitektur, og det mest attraktive området befinner seg rundt byens katedral. I gågatene finner du selvsagt flere tradisjonelle barer som tilbyr tapas og andre småretter til en billig penge.

Dra utenfor allfarvei

For en noe mer original opplevelse kan du avlegge Ribadavia et besøk. Denne byen er liten nok til å utforske til fots og ligger like øst for Vigo. De gamle bygatene gir deg en følelse av å reise mange år tilbake i tid, og vi kan nesten garantere at det er langt mellom turistene. Sett deg ned på Plaza Mayor, slå av mobilen og koble av fra hverdagen. Det er tross alt dette en ferietur til Spania dreier seg om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *