Ungdomsgruppa øver “Fusk”

Teatro Alfaz sin ungdoms-gruppe har gått inn i sluttspurten før premieren på stykket “Fusk”.

Av Tom Bjørno

Dette handler om en skoleklasse som har hatt eksamen, men læreren finner ut at en av elevene må ha fusket. Ingen vil innrømme fadesen, og der blir de sittende, med forbud mot å forlate rommet før synderen innrømmer sin forbrytelse – og det på siste skoledags! Hva løsningen på dramaet blir, må du besøke Cafe Pavarotti for å finne ut. Premieren er satt til 22. februar kl 19.00.

Regissør Marianne Hoelstad er veldig fornøyd med denne gruppen, med talentfulle og ivrige ungdommer fulle av ideer og kreativitet. De ivrer etter å gjøre denne forestillingen til den best mulige opplevelsen for publikum.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Hva gjør teater med ungdom, og alle andre for den saks skyld? Skolene sier at elevene lærer å stå foran et publikum og fremføre sitt budskap. Muntlige prøver blir en lek istedet for et mareritt. Sjenansen som de fleste av oss besitter, forsvinner eller i det minste dempes. Det er f.eks langt lettere for et menneske som har stått på en teaterscene å holde en selskapstale eller et foredrag. Den gevinsten er i seg selv så stor at mange flere burde prøve seg. For ikke å snakke om hva man lærer om samarbeid, ta hensyn til hverandre og gjøre et kjempeløft sammen. Det er et minne for livet for alle som deltar!


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania nr.1 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published.