Ungdommer deltar i prosjektet Villajoyosa Romana

Et tyvetalls ungdommer fra forskjellige byer i hele Spania vil i sommer delta som frivillige i de arkeologiske utgravningene i Villajoyosa. Det dreier seg om et prosjekt kalt «Villajoyosa Romana» der ungdommene får være med på å grave frem kulturhistoriske minner.

Tekst: Bente Puig

Det er direktøren ved museet Vilamuseu, Antonio Espinosa, som vil lede utgravningene sammen med andre arkeologer. Prosjektet ble presentert mandag 13. mai under en pressekonferanse med ordføreren i Villajoyosa, samt andre politikere og representanter fra regionale organisasjoner.

Ordfører Jaime Lloret uttalte at «arbeidsoppgavene består av utgravninger og laboratoriearbeid i forbindelse med La Torre de Sant Josep (2.århundre), det største krematorie-tårnet fra romersk tid funnet i Spania. Med ungdommenes arbeide vil Villajoyosa kunne stå frem som en kulturhistorisk by. Vårt fokus er nå å fremme kulturturismen, og skille oss ut fra de andre badebyene i Valenciaregionen». Arbeidene vil foregå i perioden 5. til 18.august. Oppholdet til ungdommene blir koordinert av ungdomsrådet i Villajoyosa.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst

Det er programmert aktiviteter for ungdommene for at de skal bli kjent med byen. Deriblant er det lagt inn et besøk på Finca la Barbera dels Aragonés og til gamlebyen, som er erklært kulturhistorisk minne. «Dette er en unik mulighet for ungdommene til å gjøre arkeologiske utgravninger i forkant av restaureringen av Torre de Sant Josep, der det er gjort betydelige funn. I tillegg vil de arbeide med amforaene og blymyntene som er funnet i området», uttaler museumsdirektøren.
Leave a Reply

Your email address will not be published.