Tyskland søker spansk arbeidskraft

Direktør ved tysk arbeidsformidling, Frank Jürgen Wiese, uttalte nylig at Tyskland trenger 200 000 kvalifiserte arbeidere fra syd-Europa i inneværende år. Det er spesielt behov for ingeniører, leger og sykepleiere.

Tekst: Bente Puig

Wiese bekrefter at spansk arbeidskraft i Tyskland har økt med 16,7% den siste tiden. Arbeidsformidlingen merker økt interesse for arbeid i Tyskland etter at Göthe instituttet har utvidet tilbudet med gratis tyskkurs. Tyskland merker også økt interesse fra land i Øst-Europa. I år er det forventet 100 000 og 180 000 arbeidere fra henholdsvis Rumania og Bulgaria til stillinger som ikke krever spesielle kvalifikasjoner. Til tross for mangel på arbeidskraft, uttaler Wiese at Tyskland også har økonomiske problemer.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Arbeidsledigheten øker og ligger nå på 6,9%. Regjeringen kutter i offentlig sektor og 17 000 stillinger skal her kuttes frem til 2015. Rapporter viser at mennesker i arbeidsfør alder i Tyskland er i ferd med å eldes, noe som gir større etterspørsel etter kvalifisert arbeidskraft. I 2012 emigrerte 50201
spanjoler til Tyskland.
Leave a Reply

Your email address will not be published.