Tyskland avslår Rajoys bønn

Den tyske finansministeren Philipp Rösler har utelukket mulighetene for nye initiativ til økonomisk vekst for å hjelpe de kriseramede landene i Eurosonen slik den spanske statsministeren, Mariano Rajoy, har bedt den tyske regjeringen om.

Tekst; Bente Puig

Rösler understreker at det ikke vil bli iverksatt spesialtiltak for økonomisk vekst i Tyskland med den begrunnelse at EU som helhet allerede har iverksatt liknende planer. Talsmann for den tyske regjeringen, Steffen Seibart, uttaler at Tyskland per i dag ikke vil hjelpe noen i Europa fordi dette ville medføre store investeringer og ytterligere gjeld for Tyskland. Landets fi nansminister mener at hvert enkelt land i Europa bør innføre reformer for å forbedre arbeidsmarked, pensjoner, øke konkurranseevnen og satse på privatisering.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Seibert mener at Tyskland og Spania har samme perspektiv på problemene i Eurosonen, høy gjeld og liten konkurranseevne, og at de har samme måte å løse problemet på. – Derfor må vi kjempe konsekvent mot problemene, og vi er på rett vei, uttalte talsmannen samtidig som han indirekte avslo Rajoys bønn om spesialtiltak fra den tyske regjeringen.

EU-kommisjonen optimistiske til spansk økonomi
Visepresidenten i EU-kommisjonen, Joaquín Almunia, er optimistisk når det gjelder fremtiden til spansk økonomi. Han mener at Spania i løpet av de neste ti årene vil registrere høyere vekst en gjennomsnittet i Eurosonen, samtidig som det vil skapes arbeidsplasser og en lysere fremtid for ungdommen. Almunia tror neppe det blir nødvendig med redningspakke fra EU, slik det var mye snakk om i fjor høst.CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler