Tyskland avslår Rajoys bønn

Den tyske finansministeren Philipp Rösler har utelukket mulighetene for nye initiativ til økonomisk vekst for å hjelpe de kriseramede landene i Eurosonen slik den spanske statsministeren, Mariano Rajoy, har bedt den tyske regjeringen om.

Tekst; Bente Puig

Rösler understreker at det ikke vil bli iverksatt spesialtiltak for økonomisk vekst i Tyskland med den begrunnelse at EU som helhet allerede har iverksatt liknende planer. Talsmann for den tyske regjeringen, Steffen Seibart, uttaler at Tyskland per i dag ikke vil hjelpe noen i Europa fordi dette ville medføre store investeringer og ytterligere gjeld for Tyskland. Landets fi nansminister mener at hvert enkelt land i Europa bør innføre reformer for å forbedre arbeidsmarked, pensjoner, øke konkurranseevnen og satse på privatisering.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Seibert mener at Tyskland og Spania har samme perspektiv på problemene i Eurosonen, høy gjeld og liten konkurranseevne, og at de har samme måte å løse problemet på. – Derfor må vi kjempe konsekvent mot problemene, og vi er på rett vei, uttalte talsmannen samtidig som han indirekte avslo Rajoys bønn om spesialtiltak fra den tyske regjeringen.

EU-kommisjonen optimistiske til spansk økonomi
Visepresidenten i EU-kommisjonen, Joaquín Almunia, er optimistisk når det gjelder fremtiden til spansk økonomi. Han mener at Spania i løpet av de neste ti årene vil registrere høyere vekst en gjennomsnittet i Eurosonen, samtidig som det vil skapes arbeidsplasser og en lysere fremtid for ungdommen. Almunia tror neppe det blir nødvendig med redningspakke fra EU, slik det var mye snakk om i fjor høst.Leave a Reply

Your email address will not be published.