Tusenvis av demonstranter krevde regjeringens avgang

Hittil i år er det avholdt 2700 demonstrajoner i Madrid, mer en dobbelt så mange som hele 2011.

Tekst: Bente Puig

Demonstrasjonen som går inn i historien som “25-s” (25. september) er den største hittil. 1500 politimenn var utplassert i Madrids gater, og sikkerhetsstyrker holdt vakt rundt parlamentet da flere tusen demonstranter erklærte sin missnøye med den sittende regjering og krevde statsminister Rajoys avgang. 70% av Spanias befolkning mener Rajoy har sviktet fjorårets valgløfter.

Han får stor kritikk for sin sparepolitikk. Demonstrasjonen 25. september gikk sømmelig for seg uten de helt store tumultene. Demonstrasjonen i Madrid ble godt dekket av spanske og internasjonale medier. Debattprogrammer fulgte tilstandene live, og det var spenning blant det spanske folk.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler