Tupperware suksess i hele verden

Ingen husholdning uten TupperWare. De smarte oppbevaringsboksene er å finne i de tusen hjem i Spania, Norge, ja, nesten hele verden. Innretningen er hele 62 år gammel.

TEKST: BENTE PUIG

El Tupper, som man sier i Spania, hadde sin spede begynnelse allerede i 1946. Opprinnelsen til de praktiske boksene var et malingsspann opp ned. Den tyske kjemikeren Earl Elias Tupper satte lokket på et malingsspann og snudde spannet på hodet. Han hadde sett metoden brukt før, og forundret seg over at malingen ikke rant ut.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Ut fra dette viderutviklet han metoden, og gjorde patent på de første plastikkboksene for oppbevaring av mat. Han kallte dem TupperWare. De første som fikk ta i bruk Tupper Ware boksene var amerikanske husmødre. Maten fikk lengre holdbarhet uten å miste smak. TupperWare ble en stor suksess i USA. Produktet ble lansert i resten av den vestlige verden.

I 1966 kom TupperWare på det spanske markedet, og ble en like revolusjonerende nyhet som i resten av verden. I dag går alle oppbevaringsbokser under fellesbetegnelsen «Tupper» (spansk uttale: tapper).

Leave a Reply

Your email address will not be published.