Trekkfugler over 60 på vei sydover

60 åringer bruker mest penger på reiser og opphold, og reiser sydover nå.

Personer over 60 år og barnefamilier bruker mest penger på reise og opphold i utlandet, viser Reiseundersøkelsen til Europeiske Reiseforsikring. Gruppen 60 åringer og barnefamilier peker seg klart ut som de gruppene som bruker mest penger på reiser og opphold i utlandet. I snitt bruker disse to gruppene kr 12.000 på reise og opphold pr. person, viser undersøkelsen som TNS Gallup har foretatt for Europeiske Reiseforsikring.
– Dette stemmer godt med den pågangen vi har nå fra eldre over 60 år. De er på full fart sydover på langtidsopphold. Spania og Kypros peker seg klart ut som favorittdestinasjoner, sier John Erling Bjørby, salgssjef i Europeiske.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Lengre ferieopphold – unngår norsk vinter
– Det er naturlig at 60 åringene bruker mye på reise og opphold som følge av lengre opphold, mener Bjørby.
– Vi synes at det er positivt at eldre velger bort kulde og snø i Norge med varme og muligheter for helsebringene rekreasjon i Syden, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Helsegevinst – men ta forholdsregler
– Selv om det klart gir en helsegevinst med opphold i Syden, ser vi dessverre at flere langtidsferierende blir syke. Den vanligste sykdommen er bronkitt/ lungebetennelse, og dette representerer ca 25 % av Europeiskes sykehusinnleggelser, sier Sverre Kjølstad, lege og medisinsk fagdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Kjølstad mener at en av grunnene til dette kan være at nordmenn er for raske til å ta av seg klærne når sola skinner. – Selv om det er fin temperatur i solen på dagtid også i måneder med R i, er det kjølig om kvelden. Se på hvordan de lokale klær seg, og gjør som dem, råder Kjølstad. Kjølstad minner også om å ta med tilstrekkelig medisin på feriereisen, og også passe på å ta den med i håndbagasjen på flyet.
– Alt for mange går tomme for sine medisiner, og får noe annet av den lokale legen. Dette er unødvendig. Andre får store problemer fordi de kommer frem til destinasjonen, men ikke kofferten der alle livsnødvendige medisiner befinner seg, sier Kjølstad.


Leave a Reply

Your email address will not be published.