Torre Bombarda

300 mennesker deltok på den ofisielle åpningen av Torre Bombarda søndag 29. Januar.

TEKST: BENTE PUIG
FOTO: ALFAZ DEL PI KOMMUNE

Etter to dagers styrtregn la værgudene godviljen til når Alfaz del Pi kommune holdt den ofisielle åpningen av Torre Bombarda, ruinene av det gamle vakttårnet bygget på 1600-tallet. Sterk vind var intet hinder for de 300 oppmøtte, som var på plass til avtalt tid tidlig søndags morgen. Torre Bombarda ble bygget under Kong Felipes II tid som vakttårn mot piratenes herjinger langs kysten. Det ble bygget helt ytterst på fjellkjeden Sierra Helada på punktet som kalles Punta Bombarda.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I 1996 ble tårnet erklært kulturhistorisk minne, og denne søndagen i januar ble tårnet innlemmet i turistruten “We Love Sundays”. Ruten er laget av Alfaz del Pi kommune, en rute som starter ved fyret, går innom tårnet, så ned til Frax kulturhus med sine utstillinger før ferden går videre til de romerske utgravningene og avsluttes på søndagsmarkedet i Albir.

Flere rådmenn i den nåværende sosialistiske regjeringen i Alfaz del Pi deltok på spaserturen ut til tårnet, og selvfølgelig ordfører Vicente Arqués som satser mye på miljø og kulturhistoriske minner.

Arbeidet med å grave frem tårnet gjør at vi kan fortsette å beskytte og bevare våre kulturhistoriske minner, uttalte ordføreren.
Torre Bombarda-prosjektet ble ledet av Javier Udaeta og Carolina Frías, henholdsvis arkitekt og teknikker i Alfaz del Pis rådhus. Arbeidet med å bevare tårnet har stort sett bestått i å grave det frem fra jord og vegetasjon, samt litt reparasjon for å forebygge større ødeleggelser. Kun en tredjedel av tårnet er intakt med 4 meters høyde. Opprinnelig høyde var mellom 10 og 12 meter.

Turistsjefen Paola Segura benyttet anledningen til å minne om prosjektet “We Love Sundays”, og understreket mangfoldet denne turistruten har å by.


One thought on “Torre Bombarda

Leave a Reply

Your email address will not be published.