Toppsyklister under Spania-ferien

Spania er nordmenns mest populære reisemål, og du kan enkelt komme deg til hver krik og krok i landet med buss, tog eller privatbil. Det siste alternativet kan muligens virke som det mest praktiske, men du skal være klar over at Spania har et veldig godt utbygd høyhastighetsnett for tog som får NSB til å framstå som den reneste sneglen.

I løpet av sommeren arrangeres det også mange sportsarrangementer i landet, og det er mye spennende du kan få med deg. Et av sesongens definitive høydepunkt er det årlige sykkelrittet «Spania Rundt», som i år arrangeres fra 19. august til 10. september. Totalt skal det sykles 21 etapper, og den avsluttende etappen har målgang i Madrid. Selve rittet starter i Sør-Frankrike, og først på den fjerde etappen beveger vi oss inn i Spania.

Kommer Nairo Quintana til å forsvare tittelen?
Det er usikkert om fjorårets vinner fra Colombia stiller opp i årets ritt for å forsvare tittelen. Ifølge bet365 skal han nemlig sykle både Italia og Frankrike Rundt, og oddsen er derfor høy på at han orker å stille i et ritt han allerede har vunnet. Dette kommer an på om han har nok krutt igjen i beina, og om lagkameratene er motivert for å stille. Quintana er nemlig regnet som en outsider i årets Frankrike Rundt, hvor du får 6,00 i odds på at han vinner sammenlagt. Chris Froome er den store sammenlagtfavoritten i Frankrike, og det blir spennende å se om han også deltar i årets Spania Rundt. I fjorårets «Vuelta Espana» havnet briten på andreplass i totalsammendraget, og kanskje er dette motivasjon nok til å også delta i årets utgave. Andre som gjerne vil ha et ord med i tetkampen er hjemmehåpet Alberto Contador og colombianeren Esteban Chaves.

Opplev både rittet og Spania
Spania Rundt gir deg også anledningen til å slå to fluer i én smekk, ettersom dette gir deg en ypperlig anledning til å følge deler av rittet som besøker noen av landets mest spennende regioner. Sierra Nevada er et fantastisk skue på sensommeren, og rittet har målgang her 3. september. Hvis det frister med en tur opp i et annet fjellområde, kjører rittet også innom vakre Cuenca som ligger 935 meter over havet. Avstanden til Madrid er ca. 130 km, noe som gjør at du enkelt kan dra på dagstur fra hovedstaden.

Hvis du er en person som liker å samle på eksotiske land, kan vi gi deg gladnyheten om at rittet kjører innom Andorra 21. august. En tur til dette eksotiske fjellandet kan enkelt kombineres med et lengre opphold i Katalonia eller en av de mange spennende byene i Nord-Spania. Denne landsdelen er også spekket med lange strender og vakker natur. Prøv den vakre bystranden i San Sebastian, eller reis til ukjente plasser som Llanes. Her har du nesten hele strendene for deg selv, og du slipper plagsomme gateselgere, samt solbrente og rosa engelskmenn. I tillegg er klimaet kjøligere enn på Costa del Sol, hvor det kan bli veldig varmt på denne tiden av året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *