Togloffing med InterRail

InterRail-konseptet, som var en svært populær ferie- og reiseform på 1970- og 80-tallet, ble gradvis borte på 1990-tallet og rundt årtusenskiftet. Nå har det hollandske selskapet The Eurail Group GIE relansert konseptet. Nå er togloffing den ferieformen som øker mest.

Tekst: Bente Puig

170 000 mennesker i Europa kjøpte InterRail-pass fra april til desember i fjor, som tilsvarer en økning på 34% fra året før. Hele 41 millioner brukte folk på InterRail-billetter i fjor. Det gamle sonesystemet er byttet ut til et mer brukervennlig system der man kan kjøpe et InterRail Global Pass som gjelder i 30 land, eller et pass som gjelder for ett land.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Prisen avhenger av hvor langt og hvor mange dager man vil reise, samt alder på reisende. Det er fullt mulig å kombinere et InterRail-pass med flyreise. Man kan for eksempel kjøpe et 5 dagers pass hvor som helst. Om man tar fly til et land og ønsker å reise med tog i det landet, kjøper man et InterRail som gjelder kun for det landet. Man bestemmer selv hvor mange reisedager man ønsker.

En måneds pass
Det klassiske tilbudet med måneds InterRail finnes fortsatt og gjelder for hele Europa. Man kan også velge en kortere versjon med ubegrenset reise i 22 dager.

Prisnivå
Prisnivået på interrailpass er ikke så avskrekkende. Den rimeligste billetten koster 147€, og er et tredagers ettlandspass med varighet i en måned. Det billigste globalpasset, som gjelder i hele 30 europeiske land, koster 249€ for fem dager med en varighet på 10 dager. Prisene avhenger av alder og hvilken klasse man vil kjøre.

Rabatter
Som interrail-kunde oppnår man rabatter på en rekke museer, ferger, lokaltog og hoteller. Hele 20% rabatt får man på fergene mellom Spania og Italia, samt fergene mellom fastlandet og Balærene, noe som kan komme godt med om man planlegger en globalreise på skinner.

RUTENETT: Det finnes et godt utbygget tognett i Spania, og gode muligheter for å se alle de store historiske skattene landet har å by på.

Norge og Spania ligger på Lonely Planets ”6 på topp” liste.
Itaila
Nederland
Sveits
Norge
Spania
Kroatia/ Slovenia

For gode InterRail-tips se: http://www.interrailnet.com
One thought on “Togloffing med InterRail

Leave a Reply

Your email address will not be published.