Titanic II – Jomfrutur i 2016

En tro kopi av Titanic vil krysse Atlanteren fra England til New York i 2016. Den australske mangemilliardæren Clive Palmer gjør dermed drøm til virkelighet for seg selv og mange andre.

Tekst: Bente Puig

Clive Palmer er en av Australias rikeste menn. Hans formue er bygget på minedrift, og han eier rederiet Blue Star Line. Nå blåser han støvet av 100 år gammel historie og bygger Titanic II. Skipet skal være en tro kopi av originalen, men med dagens teknologi og det aller siste innen sikkerhet og navegasjon. Konstruksjonen av skipet dedikeres til de mange kvinner og menn som bygget originalen.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

– Disse dyktige menneskene gjorde et fantastisk arbeide som fortsetter å forundre oss nå 100 år etter, og vi vil at denne ånden skal følge oss i 100 år til, uttalte mangemilliardæren under en pressekonferanse i Brisbane (Australia) nylig. Titanic var nesten 270 meter lang og 53 meter høy, og veide omlag 40 000 tonn. Den hadde kapasitet til 2 200 personer. Natten til 14. april 1912 støtte den på et isberg syd for Terranova og gikk ned på mindre enn tre timer. 1500 personer mistet livet, både mannskap og passasjerer. Mange ble aldri igjen funnet.

Den eneste forskjellen mellom originalen og “Titanic II” er at originalen brukte kulldrevede motorer, mens den nye skal gå på diesel. “Titanic II” vil ha 840 lugarer og ni dekk, akkurat som originalen. Den vil inneholde alt av luksusfasciliteter som trimsal, svømmebassenger, bibliotek og luksusrestauranter. Skipet skal bygges ved et verft i Jinling i Kina, og Palmer regner med den kinesiske marinens eskorte på jomfruturen fra England til USA ved utgangen av 2016.
Leave a Reply

Your email address will not be published.