Tips til matpakken…..

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
25 g gjær
2 ss olje
½ ts salt
7 dl mel, bland gjerne sammalt og vanlig hvetemel.

Pizza fyll
400 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
4 ss olje
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss frisk basilikum
Ca. 1 dl vann
5 dl revet ost

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Lag pizzadeigen ved å røre gjæren ut i fingervarmt vann. Tilsett deretter olje, mel og salt. Sett deigen lunt til heving.
Brun kjøttdeigen, tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpurè, salt, pepper og vann. La sausen småkoke ca. 10 minutter. Dryss over basilikum.

Kjevle ut pizzadeigen på et stekebrett, ca 30 x 50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull det hele sammen til pølse.
Skjær den så i ca 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss over ost og eventuelt litt ekstra fyll. Etterhev disse 10 minutter, og stek på 225 grader i ca. 15 minutter.


Skinke og pastasalat
Denne pastasalaten er god til lunch i matpakken, på tur, eller som en liten middag.


200 g kokt skinke, strimlet
200 g pasta
6 reddiker, tynne skiver
150 g sukkererter
1 rødløk
2 ss olje til steking
½ dl pinjekjerner, ristet

Kok pastaen og avkjøl i kaldt vann. Fres reddiker, sukkererter og rødløk i en panne med olje. Rør inn pastaen sammen med skinkebiter. Rist pinjekjerner i en varm og tørr stekepanne og strø disse over.


Ost og skinkehorn
Disse er virkelig gode i matpakken, i fødselsdagsselskap eller på en fredagskveld. Du kan fryse dem ned og ta dem opp etter behov. Innholdet kan du selv variere etter smak og hva du måtte ha i huset. Om du vil ha mer smak i dem kan du med fordel bruke en god saus og smøre sammen med kjøtt og ost før du ruller dem sammen.

18 skiver kokt skinke
36 skiver gul ost
2 egg til pensling
Deigen:
1 kg hvetemel, vanlig siktet og sammalt
50 g tørrgjær. 2 ss sukker. 1 ts salt
65 g margarin. 2 ½ dl melk. 2 ½ dl vann

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt margarinen og ha væsken i. Varm dette til fingervarmt. Rør væsken med det tørre. La deigen heve 1 time, slå den ned og hev 1 time til.

Del deigen i tre deler og kjevle hver av disse ut til en rund leiv. Del så denne i seks mot midten. Legg på skinke og to osteskiver og rull hver trekant sammen med den bredeste delen først. Sett dem på stekeplate og hev ca 20 minutter. Pensle med vispet egg og stekes ved 200 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.