Tips for deg som vil ha naturopplevelser i Spania

Spania er så mye mer enn bare badestrender og tapas. Det over 500 000 kvadratkilometer store landet har variert og vakker natur, noe som betyr at naturinteresserte nordmenn har mye å se frem til.

Vi skal her se nærmere på noen av de beste naturopplevelsene i Spania. Her er det tips for alle og enhver, enten du liker sjø, ørken, fjell eller mystiske grotter.

Opplev kysten i Costa Brava

Costa Brava er et vakkert kystområde som er lokalisert helt nordøst i regionen Catralonia. Her kan du oppleve sol, sjø og flotte strender. Hvorfor ikke kjøpe en oppblåsbar kajakk eller oppblåsbar gummibåt, og utforske kysten en varm sommerdag?

Langs Costa Brava kan du også delta på guidede turer med kajakk og snorkling, dersom du foretrekker det. Om kvelden kan du nyte et bedre måltid på en av de mange sjarmerende spisestedene langs kysten, med sangria og spanske spesialiteter.

Utforsk ørkenlandskapet Bardenas Reales

Spania kan også skilte med et nesten utenomjordisk ørkenlandskap litt sørøst for Navarra. Omkring 30 minutter utenfor Tudela, finner du Bardenas Reales, der vann og vind har ført til erosjon av det leirebaserte underlaget.

Ta gjerne turen til Cabezo de Castildetierra, som er en vakker formasjon naturen har skapt på egen hånd. Det aller beste er å besøke området om høsten eller våren, og frem mot juni. Da minimerer du nemlig sjansen for å måtte gå tur i regnvær.

La deg imponere av grottene Cuevas del Drach

Dersom du er på ferie på Mallorca, er det nesten obligatorisk med en tur innom de vakre grottene kalt Cuevas del Drach. Grotte-området er lokalisert i regionen Manacor, og du kan utforske fire ulike grotter under besøket.

Et av høydepunktene er Lake Martel, som er blant de største underjordiske innsjøene på verdensbasis. Du kan til og med få mulighet til å oppleve en underjordisk konsert mens du er her!

Fjell, innsjø og vakker natur i Picos de Europa

Dersom du ønsker et uforglemmelig naturminne fra Spania, kan vi anbefale deg en tur til Lagos de Covadonga, som befinner seg i vakre Picos de Europa. Her finner du blant annet Covadonga med sine vakre innsjøer, som Lake Enol.

På mer enn tusen meters høyde kan du se vakre formasjoner laget av isbreene som tidligere eksisterte i området. Du kan også nyte synet av grønne og frodige beiteområder, der det også finnes storfe.

Hvordan forberede seg på naturopplevelser i Spania?

Dersom du har utforsket naturen hjemme i Norge, vet du nok allerede at det er viktig å stille forberedt når man skal på tur. Samtidig er det greit å huske på at naturen i Spania er ganske annerledes enn hjemme i Norge.

Derfor er det lurt å ta visse forhåndsregler før du legger av sted på tur. Vi skal her se nærmere på hva du bør gjøre av forberedelser.

Solkrem og solskjerming

I Spania er solen forholdsvis sterk, og for en vinterblek nordmann gjelder det derfor å forberede seg på de sterke solstrålene. Pakk gjerne med deg solkrem med høy solfaktor, og smør deg godt inn før du legger av gårde på tur.

Det kan også være lurt å ha med seg en caps eller hatt som skjermer for solen, og et par solbriller.

Kart og kompass

Når du legger ut på tur er det alltid lurt å ta med seg kart og kompass. På den måten kan du orientere deg og navigere i terrenget. Bruk gjerne GPS-en på mobilen, men ta også med kart og kompass i tilfelle teknologien skulle svikte.

Det aller beste er kanskje å gå på en guidet tur. Vi anbefaler ikke å utforske naturen på egen hånd dersom du ikke er godt vant til å vandre i spansk natur.

Ta med nok mat og drikke

Husk at temperaturene i Spania kan bli veldig høye, og da særlig på sommeren. Derfor anbefaler vi deg å ta med rikelig med drikke før du legger ut på tur. Husk at du kommer til å bli varm og svett, og da er vann eller sportsdrikk godt å ha i sekken.

Det er også viktig å ta med mat. Dette kan gjerne være energitett turmat som inneholder salter og alt du trenger av næringsstoffer.

Ta med deg turvettreglene

I Norge er vi godt kjent med fjellvettreglene, og disse kan du også dra nytte av mens du er i Spania – selv om naturen kanskje er annerledes. Du bør blant annet melde ifra til noen om at du skal gå på tur, og fortelle hvor du skal.

Dersom du skulle bli skadet på tur eller gå deg vill, er det fint om noen savner deg og kan igangsette leting.

Andre fjellvettregler som er gode å ta med seg, er regelen om at det ikke er noen skam å snu. Dersom været skulle endre seg eller du føler deg sliten, er det sannsynligvis best å snu.

Ha gode sko

Et par gode tursko er uvurderlig når du skal gå på en lengre fottur. I Spania finnes det mye variert terreng, med alt fra steiner og sand til gress. Sørg for at du har tursko med stiv såle og god støtte til anklene, slik at det blir behagelig å gå på alle slags underlag.

Om du skal på kajakktur eller lignende, er det kanskje ikke like viktig med gode sko. Men så lenge du skal ta beina fatt, er sko alfa og omega.

Myggspray

Det kan også være lurt å ta med seg insektsspray når du skal utforske naturen i Spania. Det finnes en del insekter som kan være til irritasjon for selv den mest tålmodige turgåer.

Det er særlig lurt å ta med insektsspray dersom du planlegger å telte eller å ro i kajakk. I områder nærme ferskvann kan det være store mengder mygg, særlig på kveldstid.
Planlegg din naturopplevelse i Spania

Dersom du skal på ferie i Spania, finnes det mange vakre og ville naturområder å utforske. Start planleggingen av turen din allerede nå, og ta gjerne utgangspunkt i tipsene vi har delt med deg her.

God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.