Tips for å spare penger på ferie i Spania

Å reise på ferie i Spania trenger ikke å være dyrt. Med noen smarte triks kan du spare penger og samtidig nyte en fantastisk ferieopplevelse. Her er noen smarte tips som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av ferien din med et økonomivennlig budsjett.

Sjekk mobilabonnementet ditt før du reiser

Før du reiser til Spania, er det lurt å sjekke mobilabonnementet ditt og hva det inneholder. Mange mobiloperatører tilbyr spesialpriser for bruk i utlandet, som kan være mye billigere enn vanlige priser. Sjekk om du har tilgang til billigere data, samtaler og tekstmeldinger når du er i Spania. Et tips kan være å skaffe deg et mobilabonnement med ubegrenset data, som da også vil gjelde i Spania ettersom det er en del av EU. På denne måten kan du være sikker på at når du ikke overstiger databruken, noe som kan være lett å gjøre i utlandet når man bruker data på å sjekke ting som er litt utenfor det man vanligvis trenger å sjekke.

Spis på lokale restauranter

En av de beste måtene å oppleve den lokale kulturen på er å spise på lokale restauranter. I Spania finnes det et bredt utvalg av autentiske spisesteder som serverer deilige lokale retter til rimelige priser. Unngå å gå i de mest turistifiserte områdene, her vil prisene alltid være høyere og kvaliteten er gjerne dårligere. Utforsk heller de mindre kjente nabolagene for å finne de beste og mest prisgunstige restaurantene. Snakk gjerne med lokale innbyggere, og be dem om tips om hvor de pleier å spise. Det er en stor kultur i Spania for å spise spesielt sene middager ute på restaurant, så uansett hvem du snakker med vil garantert ha et godt tips til deg.

Utforsk gratis eller rimelige turistattraksjoner

Spania er kjent for sine fantastiske turistattraksjoner, men mange av dem kan være dyre å besøke. Heldigvis finnes det mange muligheter for å gjøre det rimeligere. Utforsk de vakre strendene, gå på oppdagelsesferd i de sjarmerende gamlebyene eller besøk lokale markeder. Møt gjerne også opp på severdigheter som La Sagrada Familia eller Palacio Real uten å gå inn, ofte kan det være vel så interessant å bare studere severdigheten utenfra. Du kan også med et lite forhånds-søk på nett finne ut om severdigheten noen gang tilbyr gratis inngang. Dette er det nemlig noen av dem som gjør på kveldstid i ukedager. Slik kan du oppleve landets kultur og historie uten å svi av budsjettet.

Benytt deg av offentlig transport

Å bruke offentlig transport er ikke bare en miljøvennlig måte å reise på, det kan også være mye billigere enn å leie bil eller ta taxi. Spania har et godt utbygd nettverk av busser og tog som kan ta deg nært sagt hvor som helst. Sjekk rutetider og priser på forhånd, noe du enkelt finner på nett eller i app, og spar penger ved å benytte deg av offentlig transport under oppholdet ditt. Et alternativ som også bør nevnes under transport, men som ikke er del av det offentlige, er hente-tjenester som Uber og Bolt. Last ned appen og opprett konto, så vil du ha enkle, problemfrie og rimelige taxiturer resten av oppholdet ditt, med minimal ventetid.

Ta med matpakke til stranden eller utflukter

En annen måte å spare penger på er å ta med matpakke til stranden eller utflukter. I stedet for å kjøpe dyre måltider på turiststeder, kan du lage din egen matpakke med lokale delikatesser. Besøk en lokal matbutikk eller marked for å kjøpe ferske ingredienser og nyt en deilig piknik på stranden eller underveis på utfluktene dine. For oss nordmenn kan du spesielt legge merke til det store utvalget av ferske og saftige grønnsaker og frukter som finnes på butikker i Spania.

Med disse tipsene kan du nyte en fantastisk ferie i Spania uten å måtte tømme lommeboken. Sjekk mobilabonnementet ditt, spis på lokale restauranter, utforsk gratis eller rimelige turistattraksjoner, benytt deg av offentlig transport og ta med matpakke til stranden eller utflukter. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.