Tid for matuke i Villajoyosa

For trettende gang arrangeres det en 9 dagers smaks-utstilling av Villajoyosa sitt sjømat kjøkken – Mostra de la Vila Joiosa Cuina Marinera. Dette gjøres ved at 14 restauranter tilbyr en meny med tradisjonsmat og -vin, og at det holdes flere seminarer og konkurranser.

Tekst: Middelhavetsperle.com

Utstilling begynner fredag 5. april og varer frem til den 14. Mat-uka har sin egen hjemmeside som også er på engelsk. De har også en brosjyre som jeg har hentet inspirasjon og sitater fra. Den kan fås i restaurantene som er med og i turistinformasjonen i Calle Colon. Mer informasjon også her.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Følgende resturanter deltar: Ca Marta, El Nautic, El Posit, Restaurante Mariachi, Casa Elordi, Colon 52, El Fogón de Gonzalo, Cuina de la mar – Raco de Pepe, Los naranjos playa, Restaurante Zerca, Restaurante Emperador Hotel Monteboli, La Marina, Sidrería Trasgu og Hogal el Pescador. De tilbyr alle en lunsj med 5 eller flere retter og passende viner for mellom 30 og 45 euro pr. person.

Turistsjef Charo Escrig Llinares sier det så herlig klart: Gastronomi-uken fokuserer på en av de fire pilarene i Villajoyosa sin egenart – en unik historie, matkultur, strender og klima. Som nordmann må jeg legge til: en by spesielt påvirket av Middelhavet, som stedig skyller bølgene sine opp på byens strender og klipper, og som i tre tusen år har brakt fremmede folkeslag til byen og vileros ut i verden.

Jeg forstår ordfører Jaime Lloret Lloret slik: Villajoyosa har sin helt egen matkultur, men likevel basert på området og regionen sine tradisjoner.

Dette innlegget er levert av bloggen Middelhavetsperle i Villajoyosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.