Tid for matuke i Villajoyosa

For trettende gang arrangeres det en 9 dagers smaks-utstilling av Villajoyosa sitt sjømat kjøkken – Mostra de la Vila Joiosa Cuina Marinera. Dette gjøres ved at 14 restauranter tilbyr en meny med tradisjonsmat og -vin, og at det holdes flere seminarer og konkurranser.

Tekst: Middelhavetsperle.com

Utstilling begynner fredag 5. april og varer frem til den 14. Mat-uka har sin egen hjemmeside som også er på engelsk. De har også en brosjyre som jeg har hentet inspirasjon og sitater fra. Den kan fås i restaurantene som er med og i turistinformasjonen i Calle Colon. Mer informasjon også her.

Leiebil Villajoyosa – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Følgende resturanter deltar: Ca Marta, El Nautic, El Posit, Restaurante Mariachi, Casa Elordi, Colon 52, El Fogón de Gonzalo, Cuina de la mar – Raco de Pepe, Los naranjos playa, Restaurante Zerca, Restaurante Emperador Hotel Monteboli, La Marina, Sidrería Trasgu og Hogal el Pescador. De tilbyr alle en lunsj med 5 eller flere retter og passende viner for mellom 30 og 45 euro pr. person.

Turistsjef Charo Escrig Llinares sier det så herlig klart: Gastronomi-uken fokuserer på en av de fire pilarene i Villajoyosa sin egenart – en unik historie, matkultur, strender og klima. Som nordmann må jeg legge til: en by spesielt påvirket av Middelhavet, som stedig skyller bølgene sine opp på byens strender og klipper, og som i tre tusen år har brakt fremmede folkeslag til byen og vileros ut i verden.

Jeg forstår ordfører Jaime Lloret Lloret slik: Villajoyosa har sin helt egen matkultur, men likevel basert på området og regionen sine tradisjoner.

Dette innlegget er levert av bloggen Middelhavetsperle i Villajoyosa.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler