Terra Natura mer enn en dyrepark

Vi bor midt i hjertet av store attraksjoner, uten at vi egentlig tenker så mye på det. I disse tider, er det de mest oppfinnsomme som klarer seg. Terra Natura vis a vis Terra Mitica, har kreativiteten på topp. Dette er ikke bare en boltrplass for eksotiske dyr og badende turister, her satses det på underholdning. Vi tar en titt på hva parken får til og har fått til i sommer.

Nå er jo Terra Natura først og fremst en naturpark med fokus på dyr. En av de store hendelsene i sommer var fødselen til en barasinghahjort. Den nyfødte hjortejenta sørger for at det nå er åtte hjorter av denne rasen i parken. Fødselen i fangenskap gikk fullstendig etter planen, og matchvekten var 5 kg. Barashinga er i ferd med å bli utryddet, etter at menneskenes befolkningsvekst har presset den fra skanse til skanse. Snart finnes den kun i indiske nasjonalparker, og den er logisk nok ført opp på FNs liste over utrydningstruede dyr. Hjorten foretrekker våtmark, og blir derfor kalt for sumphjort.

Bestill billige billetter til Terra Natura her

Man kan fortsatt finne enkelte eksemplarer i sørlige Nepal og den nordlige delen av India, da helst nær elver som indus og Ganges. Dens verste fi ende, bortsett fra mennesket, er tiger og leopard. Hjorten kan bli ca 20 år og veie opp til 300 kilo, men tilveksten er lav, fordi en hjortemor kun kan føde en kalv pr år. Ellers en liten kuriositet fra apeverdenen. På Terra Natura har de en art som kalles Capuchin, en ganske liten apekatt, som ikke veier mer enn 4,5 kilo. Disse luringene smører inn kroppen med saften fra løk.

Et menneske ville neppe lukte spesielt godt med en slik parfyme, men dette gjelder ikke for disse typene.
Det viktigste er hygienen. Med løk holder apekattene borte parasitter og insekter. Noe å tenke på for dere som er plaget med mygg. Egentlig kommer denne Capuchin- apen fra Fransk Guyana. Som i menneskeverdenen er det i apeverdene et makthiarki. I Terra Natura er det Simon som er sjef, og sørger for disiplinen i fl okken som består av 6 hanner og hunner.

Til slutt: I år er det Aaron Colston som ser mot stjernene ved hjelp av Disney Channel. Han har hatt konsert i Terra Natura sammen med fjorårets kandidat Paula Dalli. Mer enn 1000 mennesker dukket opp for å høre disse talentene slå seg løs med mikrofonen. Paula oppfordrer alle sine tilhengere om å stemme på Aaron i år, og med det bidro til at han fikk en ekstra porsjon stemmer. Det er nemlig publikum som avgjør hvem som vinner denne talentkonkurransen. Som dere ser, Terra Natura er langt mer enn en dyrepark.

4 thoughts on “Terra Natura mer enn en dyrepark

Leave a Reply

Your email address will not be published.