Tentación – Es Marilyn i Valencia

Store og små svart-hvitt bilder og fargebilder av Marilyn Monroe, fra det amerikanske byrået Magnum Photos, stilles ut ved Fundación Bancaja i Valencia frem til 6. juli. Det er første gang bilder fra det amerikanske byrået stilles ut i Europa.

Tekst: Bente Puig

Utstillingen består av over 30 fotos av tidenes sex-symbol fra 50- og 60-årene, som viser flere sider av den norskættede Hollywoodstjernen. Bildene varierer fra offentlige opptredener og filminnspillinger til en intim og melankolsk Marilyn. Her finnes også bilder av Marilyn sammen med andre store stjerner som Laurence Olivier, Montgomery Clift, Clark Gable, John Huston og Arthur Miller.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

I tillegg til bildene er også utstilt anekdoter fra selvbiografien “My Story” som Marilyn skrev sammen med Ben Hecht. Magnus Photos ble grunnlagt i 1947 av Henri CartierBresson, Robert Capa, George Rodger og Davis Seymur. Marilyn hadde et godt forhold til byrået og eierne av dette. Bildene på utstillingen er tatt av byråets fotografer: Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliot Erwitt, Philippe Halsman, Erich Hartmann, Bob Henriques og Inge Morath.

Fundación Bancaja ligger på Plaza de Tetuán, og holder åpent mandag til lørdag kl. 10 – 14 og 17 – 21. Det er guidet omvisning og aktiviteter for de minste.
Leave a Reply

Your email address will not be published.