Teknologi – Skotelefon – Gamle mobiltelefoner får nytt liv…….

En underavdeling av Telefonica i England gir gamle mobiltelefoner nytt liv.

Tekst: Bente Puig

«Recycle» er en engelsk filial av det spanske telefonselskapet Telefonica. Filialen har basert seg på utvikling av nye bruksmetoder for gamle mobiltelefoner i samarbeide med det engelske selskapet «O2» som gir kundene opptil 300 euro i innbytte for sin gamle telefon. En av oppfinnelsene er skotelefonen «Walkie Talkie» til 2900 euro. Med en gammel Nokia eller LG i sålen, merker brukeren en vibrasjon i skoen når telefonen ringer. Det er nå en skulle tro at samtalen kobles direkte til en «mygg» i håret, eller til et apparat i lommen. Nei, det er nå brukeren tar av seg skoen og bruker den som, nettopp: mobiltelefon!

Oppfinneren Sean Miles har funnet en måte å gi gamle mobiltelefoner nytt liv, og et latterlig innslag i hverdagen. – Jeg har selv brukt skoene når jeg har vært på byen med kamerater, og den har alltid blitt et morsomt samtaleemne, sier Miles.

I tillegg til å være et morsomt innslag i hverdagen, har meningen med telefonen vært å sette fokus på gjenvinning. O2 og Recycle jobber med å ut-vikle flere produkter med de gamle telefonene.


Trenger du leiebil? Garantert billigstLeave a Reply

Your email address will not be published.