Tapas på julaften i Spania

En jul uten snø går nesten ikke an. Men tenk deg en jul uten ribbe….! Så tro er vi mot våre tradisjoner at den spanske supern tilbyr ferdig oppkuttet svineribbe. Selv pinnekjøtt får man kjøpt, såvel som surkål og rødkål. Er det noen sak? Vi trenger ikke inkorporere hverken kjempereker eller tapas, men er du av de vågale typen kan du fint kombinere norske og spanske julemattradisjoner.

Tekst: Bente Puig

Hva med en lett blanding av tapas til forrett? Og glem for all del ikke kjemperekene! For aller best smak skal disse stekes i stekepanne, og deretter helles grønn saus over (olivenolje, salt, persille og hvitløk kjørt i stavmikser).

Som i Norge er julaften en dag der også den spanske familien samles for å spise middag sammen. Middagen består, som sagt, av tapas. I timesvis kan spanjolene sitte med sin fingermat inntil hovedretten blir servert, ofte en kjøtt- eller fiskerett.

Hovedretten varierer noe fra region til region, og fra familie til familie. Mange spiser fårekjøtt, andre spiser kalkun eller sjømat som krabbe, hummer og fisk. Som prikken over i´en serveres en god porsjon polvorones, marsipan og turrón til dessert.

Gode og mette går familien samlet direkte fra julebordet til midnattsmessen “Misa del Gallo” for å markere Jesu fødsel. Klokken 24.00 kimer klokken over kirkeplassen i hver eneste lille landsby i det ganske land. I et røkelsesfylt kirkerom trenges det om plassen mens presten fyller på med åndelig føde som avslutning på julaften.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler