Ta fotballturen til Madrid et steg videre

Real Madrid er et av verdens mest kjente fotballag, og laget har kanskje fått enda større dekning i mediene etter deres oppkjøp av den norske spilleren Martin Ødegård. Som et av verdens mest kjente lag, og som et lag i den populære hovedstaden i Spania, er det mange turister med fotballinteresse som legger gutteturer og fotballturer til Madrid.

Dette foregår gjerne gjennom private arrangementer, men mange benytter også diverse arrangører for reisene sine. Uansett hva du måtte velge, vil denne artikkelen foreslå noen aktiviteter som del av fotballturen i Madrid, utenom å se favorittlaget på hjemmebanen. Enten favorittlaget er Real Madrid eller Atletico de Madrid.

Stadion og fotballmuseum

På en fotballtur må man selvfølgelig se en kamp, og fotball tips på nett kan være et startsted for å velge en kamp å se. For den sanne fotballfansen og Real Madrid-supporteren er selvfølgelig en tur på hjemmestadion til Real Madrid CF, Santiago Bernabeu Stadium også obligatorisk. Atletico de Madrid tilbyr også liknende tilbud. En slik tur er som regel inkludert om man bestiller en pakkereise med fotballreise, men om man reiser på egenhånd er også dette en opplevelse å få med seg. Turen på stadion og fotballklubbmuseet gir mulighet til å spasere i den ærverdige spillertunnelen, til å sitte på spillerbenkene, besøke benkene og liknende. Videre kan man også lese om klubbens historie, eller kjøpe med en liten gave hjem. Hva med en souvernir til en tilhenger av motstanderlaget?

Spis med fotballstjernene

Det skal innrømmes, denne aktiviteten handler mer om flaks enn noe annet og er altså ikke noe som kan garanteres. Hvis du vil spise god mat i Madrid og ha muligheten til å møte noen fotballstjerner samtidig, bør du vurdere å besøke restaurantene Asador, Donastiarra eller Mason Txistu. Her bør man visstnok ikke bli for overrasket om man skulle oppdage at noen av Madrids største spillere eller managere spiser på bordet bortenfor deg. Hvis du ikke skulle være så heldig vil det likevel være verdt besøket, for hvem kan vel ikke like mat som jevnlig spises av noen av verdens største fotballspillere?

Fest med fotballglade spanjoler

Spanjolene er glade i å feste, og for å feire sine bragder på fotballbanen har de valgt seg ut lokale monumenter som symboler på klubbene sine. Når favorittlaget har vunnet en viktig kamp og spanjolene vil finne likesinnede å feire med, drar supportere av Atletico de Madrid og feirer ved Neptuno Fountain. Fans av Real Madrid på sin side drar til Cibeles Fountain. I tillegg kan du finne et samlet folk fra Madrid ved Plaza de Colon når fotballtilhengerne har lagt rivaliseringen til side og feirer landets presentasjoner i internasjonale landslagskamper. Har du lyst til å ta og føle på stemningen etter en viktig kamp, bør du altså finne frem Google Maps og se om du kan finne disse kjente monumentene.Selv om noen av tipsene i denne artikkelen kommer litt an på hvor flaks du har, er de ulike mulighetene man har som fotballfans fine å vite om. Man vet aldri når man er den som møter på en spiller, eller får delta på spansk fotballfest, men uansett er det en opplevelse i seg selv bare det å ha muligheten når man er i en av verdens største fotballbyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *