Styringsrenten Euribor går opp for andre måneden på rad

Styringsrenten Euribor steg i februar til 0,6%. Etter 15 måneder i fritt fall, er det nå andre måneden på rad at renten har steget siden sommeren 2011.

Tekst: Bente Puig

Renten er fortsatt veldig lav, så alt i alt har lånetakere fått en lavere rente det siste året. I februar 2012 var styringsrenten på 1,687%, så den jevne lånetaker sparer omlag 900 euro i året på siste årets rentenedgang. Dette gjelder for de som ikke har lån med klausulen «suelo» med en minimums rente på 3%. Organisasjonen for lånekunder melder at rundt 4 millioner lånetakere har denne klausulen i lånekontrakten, og at forbrukerne har anmeldt nesten 100 banker for bruk av denne urettferdige klausulen.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I følge en rapport fra Den Spanske Bank har en tredjedel av alle banklån i vigor en klausul med en minimums rente som forhindrer at forbrukerne kan ha glede av dagens lave lånerente. Euribor målte sitt høyeste nivå i juli 2008 med 5,393%, og har siden den gang hatt suksessiv nedgang med et opphold i 2010.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler