Streetstepper? Streetwalker?

Hva er dette for noe? Jo, – dette er en ny måte å komme fram på, en sykkel uten sete med to steppe-brett som gir deg trening mens du farer avsted.

Tekst: K. J. Hermanrud
Foto: Karin Eickel-Hermanrud

Disse brettene går opp og ned på samme måten som når du står på en slik trenings-maskin på helsestudioet. Og det var dette som ga Martin Berg ideen til Streetstepper´n. Han sto en dag og trente på en av disse opp og ned maskinene under treninga fikk han ideen til en sykkel med det samme prinsippet. Så tok han ideen ned til farens snekkeri og der bygget de etter mye prøving og feiling den første modellen. Et Mountain Bike firma i Stuttgart, viste interesse for Streetstepper´n som de kalte den. Hot Chilli DART bygget en modell i aluminium som ble vist på den store Eurobike Messen i 2006. Denne ble vist stor interesse og siden har det gått framover!

General-agenturet for Spania ligger i Benissa, bare en halvtimes kjøring fra redaksjonen, og Aktuelt Spania har vært der på visning.
Streetstepper kommer i flere modeller og de tre mest vanlige er: modell Easy med tre gir for vanlige kuffertkjørere uten spesielle ambisjoner. Den er robust og sterk. prisen ligger på 998 euro. Neste modell Sport er for dem som trener noe mere proffesjonelt. Den har automatgir. Du kan trå deg opp på stigninger langt over 15%, vel og merke hvis du har kondis til det! Pris: 1298 euro.

Cadillacen er Streetstepper´n Bodybuddy, se foto. Den er lettere å komme av og på, er enklest å kjøre og har fått premie for sin design. Pris 2.790 euro så dette er ingen billig-bike. Men flott er den så absolutt.

Du står oppreist og trykker pedal-brettene opp og ned. Kan du sykle kan du også greie Streetstepper. Det er bare og stå på og trøkke.
Når du kjører nedover bakke legger begge pedalene seg ned i den laveste stillingen og der står du riktig trygt og triller utfor. Bremser har du på styret. I oppover bakke slår giret inn slik at du kan steppe deg opp ganske bratte bakker uten å bli sliten. Og når det så flater ut igjen, da girer ´n automatisk ned igjen til et mere passende gir.

Orthopedisykehuset nær Salzburg har undersøkt Streetstepper og kommet med følgende uttalelse: Ved å trå opp og ned bruker du noen av kroppens sterkkeste muskler: legg- og lår- samt mage- og armmusklene. Streetstepper er også ergometrisk riktig fordi du står oppreist og dermed ikke konstant bøyer ryggen, noe som kan føre til ryggskader.
Det skjer heller ingen blokkering av hofter knær og ankler. Meget brukbar for kardiovaskulær trening.

Kombinasjonen av transport og trening gjør denne til et anderledes framkomstmiddel. Begge pedalene er uavhengige av hverandre så du kan enten bruke et bein eller trampe med begge. Ofte virker nye produkter ikke særlig brukbare eller er en dårlig forbedring av det vi allerede har Men her trener du opp en god del flere muskler enn på en vanlig sykkel og for eldre som ønsker å holde seg i form er den særlig egnet fordi du selv regulerer farten og hvor hardt du vil trampe. Pluss at du ikke detter av, men rolig stiger av.

Streetstepper´n har nå vært på markedet i snart seks år og fabrikeres i Tyskland. Den er allerede mektig populær og selges i Østerrike, Sveits, Frankrike, Russland, Italia, Nederland, England, Polen, Slovakia og Spania. Agenturet for Spania ligger på Costa Blanca i Benissa, bare en halv times kjøring fra redaksjonen og Aktuelt Spania har besøkt dem og fått en demo av Streetwalker i Benissa og fått en demonstrasjon. Dette er ingen alminnelig sykkel, men mere et treningsapparat som samtidig sørger for at du kommer rundtDenne artikkelen har tidligere blitt publisert på websiden og i magasinet til Aktuelt Spania 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.