Stor norsk deltakelse på Spanias største Gourmet-messe

I slutten av april gikk Spanias største Gourmet-messe av stabelen i det store konferansesenteret utenfor Madrid. Utstillere fra hele Spania deltok og viste fram det fantastiske spanske mangfoldet av vin, olivenolje, chorizo, ost og ikke minst fisk.

Tekst/Foto: Costanytt

Under messen var det flere konkurranser, herunder en egen for å kåre de spanske deltagerne til Baucuse d’Or. Spania har nettopp stukket av med prisen for verdens beste restaurant, så det spanske gourmet-miljøet er ikke til å spøke med. Desto mer gledelig var det derfor å se det store norske nærværet på årets gorumet-messe.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Sjømatbedriften Lerøy og Sjømatrådet hadde hver sin store stand med norsk laks. Her ble det avholdt en egen konkurranse for spanske kokker som lager tapas av norsk laks. Dette var del av prosjektet la ruta de tapas con salmon noruego» – et stort antall spanske tapas-barer har sluttet seg til med begeistring.

Samtidig holdt Sjømatrådet egen Sushiskole med noen av Spanias mest kjente sushi-kokker for elever i barneskolen. Spanias landbruks og fiskeriminister Miguel Arias Cañete åpnet gourmet messen og brukte mye tid på den norske standen sammen med ambassaden og sjømatrådet .

Kilde: Norske Ambassaden
Leave a Reply

Your email address will not be published.