Stor Hopper-utstilling på Thyssen-museet

Den amerikanske kunstneren Edward Hopper (1882-1967) ble totalt oversett av både kritikere og publikum, og solgte ikke ett bilde før han var 31 år.

Tekst: Bente Puig

Og det skulle ta ytterligere tolv år før hans verker ble utstilt for første gang. På under et tiår hadde kunstinteresserte og kritikere fått opp øynene for hans kunst som varierer fra melankoli til øde bymotiver og mennesker i solopplyste rom.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Museet Thyssen-Bornemisza i Madrid åpner 12. juni utstillingen med 73 av Hoppers verker, og varer helt til 16. september. Dette er den lengte og største Hopper-utstillingen som noen gang har vært arrangert i Europa. Det finnes svært få samlinger av Hopper utenfor USA, og de vekker derfor interesse i Europa. Utstillingen er en blanding av private samlinger og utlån fra amerikanske gallerier som MoMa, MET og Fine Art Museum i Boston.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler