Stor etterspørsel etter eksorsister i Spania

Madrid i Spania bispedømme har vært uten eksorsist i et helt år, og dette er visst et stort problem da etterspørselen øker dag for dag. 26% av i alt 69 bispedømmer i Spania har ofisielle eksorsister. Erkebiskop og kardenal i Madrid bispedømme, Antonio María Rouco Varela, vil nå utdanne flere for å etterkomme behovet.

Tekst: Bente Puig

Eksorsisme er et gammel rituale som ble tatt opp igjen i katolisismen under Pave Johannes Paul II i 1998, etter 400 års fravær av denne type ritualer. Ritualet går ut på å be for en person ved å henvende seg til Djevelen med bønn om
å drive ondskapen ut og oppheve besettelsen i vedkommende. Det er kun prester med godkjennelse fra biskopen som kan utføre eksorsisme.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Eksorsisme-utdannelsen foregår flere steder i verden, under ledelse av prester og psykiatere. I følge skriftene i «Rituale Romanum» som omhandler eksosrsisme, er kjennetegnene på Djevelbesettelse «bruk av ukjente språk, tilgang til skjult informasjon, overnaturlig fysisk styrke, aversjon mot Gud, Jomfruen, Skytshelgnene, Korset og de hellige malerier, selv om disse tegnene kan vaere en indikasjon og ikke nødvendigvis tegn fra Djevelen», står det i skriftene.

Rafael Hernández Urigüen er professor og prest ved universitetet i Navarra, og møter biskopens formaning om flere eksorsister velkommen. «Det er stor etterspøsel etter denne type rituale. Et bispedømme uten eksorsist er bemerkelsesverdig. Madrids beslutning om flere eksorsister er et eksempel å følge for alle bispedømmer», sier presten som understreker at Djevelen eksisterer. «Når man tviler på Gudstroen, gjør Djevelen seg mer gjeldende. Men det er ingenting å frykte dersom du står i lag med Gud og lever et lovlydig liv. Derfor er det best å unngå problemer», uttaler Hernánez Urigüen til spanske aviser.
Leave a Reply

Your email address will not be published.