Sportsblikk

Oslo vil gå videre med søkeprosessen om et vinter-OL i 2022. IOK-medlem sier sjansene ser kjempegode ut. I krisetider som dette er det mange land som vegrer seg mot store og kostbare arrangementer. Selv Tyskland, som i utgangspunktet ønsket dette OL, ser ut til å ville trekke seg. Nederland har f.eks trukket seg fra å arrangere årets Håndball-EM for kvinner før jul, og i øyeblikket er det ingen arrangør. Norge er en mulighet, men også Makedonia skal være interessert.

Tekst: Tom Bjørno

Men før det er det OL i London, der de norske jentene stiller som en av gullfavorittene. En annen norsk gullkandidat er spydkasteren Andreas Thorkildsen. Skulle andre en disse to kandidatene prestere å vinne, vil det være en stor overraskelse. Men vi har noen outsidere: Tore Brovold, skeet (lerdueskyting), tok sølv sist og visstnok fraranet gullet ved en feil dommeravgjørelse. Edvald Boasson Hagen i landeveissykling kan vinne om han 100 prosent flaks og dagen i sitt liv.

Olaf Tufte, roing vant i siste OL, men har hatt mageproblemer og kluss i oppkjøringen mot gullformen. Gunn-Rita Dahle-Flesjå, terrengsykling. Har hatt mammapause, men er tilbake og banket verdenseliten i siste verdenscupritt. Eirik Verås Larsen, padling. OL mester for 8 år siden. La midlertidig årene på hylla, men er tilbake i båten igjen og viser stigende form. OL i London går fra 27. juli til 12. august.

Og før det kan fotballinteresserte nyte EM i Polen og Ukraina. Når dette magasinet kommer ut, er mesterskapet, som varer fram til 1. juli, allerede godt i gang. Det skal bli spennende å se om myndighetene klarer å holde orden på tribunene. Disse landene er kjent for rasemessig tribunebråk, noe som har fått flere til å advare mennesker fra Afrika og Asia til å besøke mesterskapet.

Hva så med Spanias sjanser til å vinne EM igjen? Vi for vår del tipper at det bli ny jubel og hysterisk tuting i all bilhorn kort etter at finalen er blåst av. Og vi er ikke alene om å tro det. Ifølge rangeringen til Euro Club Index er Spania storfavoritter til å vinne sommerens fotball-EM, med Nederland og Tyskland som klare utfordrere. Nettstedet mener det er 27,6 prosent sjanse for spansk EM-triumf. Sjansen for nederlandsk jubel er 16,3 prosent, mens det er 15,4 prosent sjanse for at Tyskland vinner. Men ballen er som kjent rund, noen ganger ufortjent rund…Denne artikkelen er tidligere publisert av magasinet Aktuelt Spania i 2012.

sportsblikk

Oslo vil gå videre med søkeprosessen om et vinter-OL i 2022. IOK-medlem sier sjansene ser kjempegode ut. I krisetider som dette er det mange land som vegrer seg mot store og kostbare arrangementer

Leave a Reply

Your email address will not be published.