Sportsblikk – Sport

Personer tilknyttet Lance Armstrong skal ha tilbudt USADA en donasjon på rundt 250.000 dollar i 2004. Det tilsvarer 1,4 millioner kroner med dagens kurs. Det hevder sjefen for det amerikanske antidopingbyrået USADA, Travis Tygart om syklisten, som er utestengt fra all idrett for livstid og som samtidig ble fratatt alle seirene sine i Tour de France. Åtte år senere kommer denne påstanden.

Tekst: Tom Bjørno

Håndball: Både Heidi Løke (30) og Katrine Lunde Haraldsen (32) har bestemt seg for å fortsette nok en periode i Györ. Dermed kommer ikke Løke tilbake til Larvik i denne omgang. Det gir en åpning for landslagskaptein Marit Malm Frafjord, som trolig flytter hjem fra profftilværelsen i Danmark. I cupfinalen for fire år siden var hun med på gi Larvik det siste tapet for en norsk klubb. Det var siste gang Byåsen klarte å yppe seg.

Det er vinter og hoppuken er over med fantastisk norsk innsats. Andersd Jacobsen er tilbake for fullt, med Bardal og Hilde på slep. Østerrikerne ble sure over framgangen til nordmennene og begynte henge seg opp i utstyret deres. Det måtte jo være noe juks, når noen kunne ta opp konkurransen med dem. Du snakker…Tour de Ski ble derimot ingen revansje for de norske, selv om Therese Johaug aldri har vært nærmere det polske fantomet Justyna Kowalczyk. Johaug gikk en formidabel Tour-avslutning, men klarte ikke å hente igjen den polske jenta. Petter Northug (27) avviser at han er for tung til noen gang å stå på toppen av seierspallen i Tour de Ski – etter å ha mislyktes for syvende gang. Kritikerne sier han taper monsterbakken fordi han ikke er lett nok. Fjerdeplassen sammenlagt var han nok ikke særlig forbnøyd med. Skiskytterne må først finne seg sjøl, før de finner blinken. Nå bommes det alt for mye. Dette er en merkelig idrettsgren. Ikke nok med at en løper er ustabil, men det er hele laget på en gang. Fotballlandslaget har dratt til Sør-Afrika, og jamen vant de ikke førse kampen 1-0 mot vertsskapet. Griseflaks vil mange si. Forskjellen på seier og tap i denne kampen var hovedsaklig keeper Rune A. Jarstein. Han er kjent for å vise hele spekteret fra fantomgod til håpløs. I Cape Town var han på topp.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I Norge har vi fått en ny alkoholdebatt. Norges Idrettsforbund vil helst ha all alkoholservering fjernet fra norske idrettsarenaer. Selv vil klubber åpne for ølservering til alle publikummere. Det er skjenkeutvalget i Stavanger som er årsaken til bråket, fordi de har gitt byens ishockeyklubb skjenkebevilgning. Dette er jo den sedvanlige norske debatten om et tema som sjelden er en sak i andre land, akk ja…Vi avslutter som vanlig med spansk fotball. Både Valencia og Levante startet året på beste vis. Granada – Valencia 1-2 og Levante – Athletic Bilbao 3-1. I segunda division fortsetter det som 2012 sluttet. Elche vinner og Hercules taper. Alicante by opplever trolig at byens lag sklir videre ned enda et nivå.


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Akutelt Spania nr.1 2013


Leave a Reply

Your email address will not be published.