Sportsfiskerens Eldorado i Spania

Har du tenkt å være i Spania en stund denne sommeren, og begynner å bli lei av strender, badeland og svette med turister, kan du, dersom du har det i blodet, tenke spanske innland.

For Spania lokker med et ferskvannsfiske som savner mot stykke i resten av Europa. Det er rett og slett et eldorado for sportsfiskeren! Det har også den svenske journalisten Christer Johansson, funnet ut, og han har derfor gitt ut en bok, ja nettopp “Sportsfi ske i Spania ”En fiskeguide”. Det skal være den første boka som på denne måten tar for seg de mange mulighetene for ferskvannsfiske i Spania. Mange av opplysningene du finner i denne artikkelen, stammer fra dennen boken.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I løpet av 1990-tallet opplevde Spania en sportsfiskeboom. Landet har et enormt potensial for sportsfiske. Foruten bading og soling oppdager stadig flere landet som et spennende reisemål for sportsfiske. Det finnes flere årsaker til hvorfor sportsfisket har fått et realt oppsving. Spania er så mye mer enn Middelhavskysten. Kommer du litt inn i landet, vil du kunne oppleve en helt annen frodighet enn ved kysten i øst og sør. Derfor vil mange oppleve å kombinere dette populære fisket med fantastiske naturopplevelser.

På noen områder ligner den spanske fiskefaunaen den vi er vant til fra Norge. Enkelte innsjøer i Catalunia har for eksempel abbor (tryte). Mer vanlig er imidlertid gjørs, malle, karpe, mort, ål, stør og løje, for ikke å snakke om gjedde. Sportsfi ske etter gjedde er utrolig fascinerende. Vi snakker her om en stor og sterk rovfisk. I Extremadura- og Madrid- området er det vanlig med gjedder på opp mot 25 kilo. Riktige kjemper og en spennende utfordring for de fleste av oss. Årsaken til at det nå finnes mange og store gjedder er i bunn og grunn Franco. Denne mannen har satt mange spor etter seg i moderne spansk historie, også nå.
Leave a Reply

Your email address will not be published.