Sparker spanske arbeidere?

Konflikten mellom Spania og Gibraltar tilspisser seg stadig. Myndighetene på Gibraltar planlegger nå masseoppsigelser av spanske arbeidere, melder fagforeningen CITYPEG.

Inntil nå har konflikten dreiet seg omkring fiskerettighetene i området. Nå anklager CITYPEG, en fagforening som representerer spanske arbeidere på enklaven, myndighetene på Gibraltar for å planlegge masseoppsigelse av spanske arbeidere.

Dette skjer ved at de spanske arbeiderne kun får 11-måneders kontrakter, som ikke vil bli fornyet når de utløper.

Lederen for CITYPEG, Francisco Ponce, kritiserer samtidig den store fagforeningen UNITE “for å ha sett en annen vei”, da myndighetene innførte den nye praksisen. Ponce sammenliknet den nasjonalistiske politikken til Gibraltar med Partido Populars nasjonalistiske politikk på den andre siden av grensen, og sa at situasjonen nå var så ustabil, at det kunne komme til konfrontasjoner mellom spaniere og innbyggerne på Gibraltar.

Det har også oppstått konflikt fordi myndighetene i Gibraltar kutter i pensjonene til spanjoler som har opparbeidet seg pensjon der over flere år. El Mundo skriver at mer enn 500 spanjoler har mistet jobbene sine på Gibraltar den siste tiden.

Mer enn 5000 spanjoler krysser grenseovergangen hver dag for å jobbe på den lille enklaven.Denne artikkelen har tidligere blitt publisert på websiden til Aktuelt Spania 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.