Spår økning i helseturismen i Spania

Helseturismen omsetter i Spania for 140 millioner euro årlig. Den nye organisasjonen «Turismo Sanitario Español» spår en økning opp mot 500 millioner i løpet av kort tid. Den nye organisasjonen er et samarbeidsprosjekt mellom Federación Nacional de Clínicas Privadas (FNCP), la Asociación Nacional de Balnearios (ANBAL), la Federación Empresarial de la Dependencia (FED), la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) og la Confederación Española de Agencias de Viajes (CEAV).

Tekst: Bente Puig

Organisasjonens mål er å gjøre Spania til en referanse innen helseturisme i Europa, samt å øke veksten i helse- og turistsektoren. En rapport fra FNCP viser at helseturismen verden over omsetter for 5,7 milliarder euro. Spania ønsker en stor del av kaken, og mener at landet har et stort potensiale med godt helsevesen, gode tilbud innen turistsektoren og et fantastisk klima.

Leiebil Alicante – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania

Presidenten i FNCP, Íñigo Valcanera, er valgt til president i den nye organisasjonen. – Sammen vil vi utvikle konkurransedyktige produkter innenfor helseturisme spesialtilpasset hvert enkelt marked i verden, sier presidenten.
Presidenten i ANBAL, Miguel Mirones, understreker at Spania er kjent for sin spa-turisme helt siden tidlig på 1900-tallet. Med utviklingen innen spansk helsevesen, mener han at Spania kan bli store innen helseturisme ved å kombinere spa, helsesektor og servicetilbud.
Leave a Reply

Your email address will not be published.