Spanskekongen og hans 4 kvinner

Da er kongen igjen operert, denne gangen i hoften, og begge prinsessene og dronningen var for å besøke ham etter operasjonen. Det sies at han ikke hadde våknet helt av narkosen, og at dronningen derfor ikke fikk snakke med ham.

Tekst: Nina Victoria Berg

Da hun forlot sykehuset sa hun imidlertid til alle de fremmøtte journalistene at han var ved godt mot, men at denne gangen ville det ta lengre tid i rehabilitering. Legene sier operasjonen gikk etter all forventning, men at kongen nok
må ta det mer med ro.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Rajoy kom også på besøk for å forsikre seg om at Kongen fortsatt vil være oppegående og frisk nok til videre samarbeid i disse vanskelige tider. Det blir sagt fra journalistisk hold at dronningen denne gangen var mye mer sympatisk overfor journalistene, og tok seg mer tid til å snakke med dem.

Videre blir det hevdet at det var viktig for henne å vise et ”godt” ansikt utad, etter alt det som er skjedd med den kongelige familien den siste tiden. Spesielt etter de to store artiklene skrevet i El Mundo lørdag 2. mars , og i kvinnemagasinet Hola samme uken, der journalistene har tatt for seg kongens utenomekteskapelige episoder over lang tid.

Det er første gang noen skriver om dette temaet, og det er kommet opp i forbindelse med den nye boken til forfatteren Andrew Morton: Ladies of Spain. Boken kommer med helt nye fakta om den spanske kongefamilien. Her også fra Dianas tidligere uttalelser om sitt eget besøk i sommerpalasset på Mallorca.

Morton sier at dronning Sofia er programmert i sitt DNA til å ”holde ut alle kongens eskapader,” uansett. Det kommer også ut nye data om begge prinsessene og om at Letizia kom som en redning inn i det spanske kongehuset. Dette har helt
sikkert gått sterkt inn på dronning Sofia, som giftet seg av kjærlighet med den sympatiske og sjarmerende prins Juan Carlos i 60-årene (sies det i boken). Det blir også sagt i artikkelen i el Mundo at kongen aldri var forelsket i Sofia, men gjorde det som ble befalt ham av Franco, og som var ventet av ham som den fremtidige kongen av Spania.

Videre fortelles det at barna har vært klar over flere av hans utenomekteskapelige forhold, de har til og med blitt observert sammen med den siste, prinsesse Corinna SayWittgenstein i Madrid i selskap med selveste Kongen, på middag, uten at det skulle være noe galt i det. Videre skriver Andrew Morton at i dag er det annerledes, og i dag kan prinsessene selv styre sine live mye friere enn tidligere. Dette ser vi blant annet med skilsmissen til prinsesse
Elena for noen år siden, og det at prinsesse Cristina nå kjemper side om side med sin ektemann gjennom denne tøffe tiden med rettsaker og beskyldninger om korrupsjon.

Til tross for at kongen ønsker at hun skal holde en lav profil og helst kutte alle bånd. Selv nekter kongen å ha noe som helst familiesamvær med sin svigersønn, noe som selvfølgelig er korrekt, mens dronningen viser med sine moderlige følelser og støtter sin datter og sine barnebarn i denne vanskelige tiden.

Flere journalister mener dronningens flotte egenskaper også er veldig gode for Spania. Dronningen får helt sikkert mye sympati etter all den nye informasjonen som nå ser dagens lys. Noen vil helt sikkert lure på om dette er en ny manipulasjon for på nytt å sette kongehuset og dronningen i et gunstigere lys. Mange av befolkningens kvinner vil
helt sikkert sympatisere med henne i disse tøffe tider.

Så da er det jo bare å gå ut å kjøpe boken for å lære mer om Kongedømmet Spania og dets historiske bakgrunn gjennom de nyere tider og frem til i dag…. Den engelske forfatteren Andrew Morton ble kjent da han i 1992 lanserte biografien om Prisesse Diana av Wales, biografien som avslørte prinsessens hemmeligheter. Morton skrev også biografien om Monica
Lewinsky etter at utroskapssaken vedrørende Bill Clinton ble viden kjent. Ellers har Morton avslørt mørke hemmeligheter om ekteparene David og Victoria Beckham, Prins William og Kate Middleton, Tom Cruise, samt Angelina Jolie og Madonna.
Leave a Reply

Your email address will not be published.