Spanskekongen er dårligere likt enn skattefuten

Et flertall svarer i en meningsmåling i Spania at de er misfornøyd med kong Juan Carlos. 53 prosent gir uttrykk for misnøye med monarken i målingen som er gjort for avisa El Pais. Andelen som svarer at de er positive til Juan Carlos, er på 42 prosent.

Tekst/Foto: Costanytt

Dette er den laveste oppslutningen kongen har fått i en meningsmåling noensinne. Selv skatteinnkreverne i kriserammede
Spania er nå bedre likt enn Juan Carlos, skriver spanske aviser.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Bakgrunnen for den 75 år gamle kongens dalende popularitet er hans vennskap med unge kvinner, hans forkjærlighet for elefantjakt, samt anklager om korrupsjon. Korrupsjonsbeskyldningene er først og fremst rettet mot kongens svigersønn Iñaki Urdangarín, som er gift med prinsesse Cristina.

Prinsessen ble i forrige uke siktet for medvirkning til svindel og skatteunndragelser i en rettssak mot ektemannen. Dette skjedde imidlertid etter at den nye spørreundersøkelsen var fullført.

At Juan Carlos i fjor valgte å dra på ferie til Botswana for å jakte elefanter, samtidig som Spania er inne i en dyp økonomisk krise, bidro heller ikke til å bedre omdømmet hans. Tidligere har kongen nytt stor respekt for sin rolle da diktaturet ble avviklet og demokrati innført i Spania på begynnelsen av 1980- tallet.

Denne artikkelen er levert av Costanytt. En e-postavis for Skandinavere på Costa Blanca.
Leave a Reply

Your email address will not be published.