Spanske myndigheter strengere med beskatning av utlendinger

For å fylle på den bunnskrapte statskassen gir spanske myndigheter seg i kast med å innføre den ene avgiften og skattepålegget etter det andre. Nå er det de utenlandske beboerne i Spania som settes i søkelyset.

Tekst: Bente Puig

De som bor fast i Spania i over seks måneder i året plikter å underrette spanske myndigheter om boliger i andre land, da disse skal skattelegges i Spania. Dersom du ikke opplyser om bolig i utlandet, kan du risikere straffeskatt tilsvarende opptil halvparten av boligverdien og en svimlende bot.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Det er med regjeringens innføring av formueskatt at utlendinger nå er i søkelyset, da disse ofte har flere boliger. Formueskatten utgjør mellom 0,2 og 2,5% av boligens verdi. I følge spansk statistisk byrå INE var det per 1. januar 19 000 nordmenn bosatt i Spania, men det virkelige tallet antas å være rundt 50 000.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler